ABD elçisinden hoşgörü atağı

Güncelleme Tarihi:

ABD elçisinden hoşgörü atağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2010 11:19

ABD'nin Almanya Büyükelçi Philip D. Murphy, Berlin Türk Şehitlik Camii'ni ziyaret ederek, İslam ve camide yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

AMERİKA Birleşik Devletleri ABD’nin Almanya Büyükelçisi Philip D. Murphy, Berlin'deki tarihi Türk Şehitlik Camii'ni ziyaret etti. Büyükelçi Murphy, Berlin Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Sekreteri Pınar Çetin'den cami ve İslamiyet hakkında bilgi aldı.


ABD’nin her zaman Müslümanlar ile diyalog ve dostluktan yana olduğunu belirten D. Murphy, Türkiye Amerika’nın başta gelen müttefiklerinden birisi olduğunu belirterek, şunları söyledi:


Önemli köprü
"Türkiye Batı alemi ile Ortadoğu arasında çok önemli bir köprüdür. Gezdiğim ve hakkında bilgi aldığım Berlin Şehitlik Camii’ni çok beğendim. İstanbul’da zamanım olmadığı için bu tür muhteşem bir camiyi gezme fırsatım olmamıştı. Gerçekten Berlin’e layık güzel bir cami ve ilerde de tekrar gelip ziyaret edeceğim.”

Haberin Devamı

Büyükelçi D. Murphy’nin ziyaretine Berlin Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Hayri Yaşar, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği sekreteri Ender Çetin, Berlin DİTİB Başkanı Fatih Eroğlu, Şehitlik Türk İslam Cemiyeti Başkanı Yavuz Selim Akgül ve Şehitlik Camii imamı Mustafa Aydın da hazır bulundu


Bilgi verdi
Berlin Irak Türkmen Cephesi Almanya Temsilcisi Ganim Authman, ABD’nin Berlin Büyükelçisi Philip D. Murphy’la ayaküstü sohbet edip Irak’taki siyasi gelişmeler hakkında bilgi verdi. Elçi Murphy, Irak’a bir an önce demokrasinin gelmesi ve Türkmenler'in her alanda haklarına kavuşması için ABD’nin çaba gösterdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!