AB büyükelçileri Edirne’de

Güncelleme Tarihi:

AB büyükelçileri Edirne’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2018 15:01

Avrupa Birliği (AB) ile birliğe üye çok sayıda ülkenin büyükelçileri, sınır ötesi işbirliği ve komşuluk ilişkileri kapsamında Edirne’ye gitti.

Haberin Devamı

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski ile 16 AB üyesi ülkenin büyükelçileri ve misyon şefleri ile aileleri, “AB-Türkiye Kültür Diyaloğu, Sınır Ötesi İşbirliği” programı çerçevesinde Edirne’ye gitti. Heyet 3 günlük program kapsamında kentte önce Mimar Sinan’ın “Ustalık eserim” dediği Selimiye Camisi’ni gezdi. Beyazid kompleksini de ziyaret eden heyet, ardından Bulgaristan sınırını geçti ve Svilengrad’a gitti.

AB büyükelçileri Edirne’de

Svilengrad Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte büyükelçilere Bulgar kültürünü yansıtan müzik, şiir ve halk dansları gösterileri sunuldu. Daha sonra büyükelçiler, Meriç Nehri’ndeki Osmanlı döneminden kalma Mustafa Paşa Köprüsü’nden geçti. Heyet, Kanuni Sultan Süleyman döneminde 1529 yılında Mimar Sinan tarafından yapıldığı düşünülen ve 2016 yılında AB fonlarıyla restore edilen köprü hakkında da bilgi aldı.

Haberin Devamı

AB büyükelçileri Edirne’de

BAKMADAN GEÇME!