AABF: "Vergi alacağız"

Güncelleme Tarihi:

AABF: Vergi alacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 11:49

AABF İkinci Başkanı Ali Ertan Toprak, "Kiliselerin aldığı kilise vergisi gibi Aleviler'den vergi almak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Alevi Birlikleri Federasyonu'na (AABF) bağlı Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'ndeki bölge derneklerinin toplantısı Düsseldorf'ta yapıldı. AABF İkinci Başkanı Ali Ertan Toprak, AABF'yi kamu tüzel kişiliği olarak tanıtma çabalarına hız verdiklerini söyledi. Toprak, AABF'ye kamu tüzel kişiliği verildiğinde kiliselerin Katolik ve Protestanlar'dan aldığı kilise vergisi gibi Aleviler'den vergi alınacağını dile getirdi.

30 yıl şartı var
Toprak “Tek sorun var. O da dini cemaat olarak bu ülkede en az 30 yıllık bir örgütlenmenizin olması gerekiyor. Biz 21. yılımızdayız. Tüm kriterleri yerine getirmemize rağmen bu kritere göre 9 yıl beklememiz gerek. Aslında 30 yıl kriteri diğer şartları yerine getiriyorsanız çokta önemli değil. Bu konuda esnek davranabiliyorlar" dedi.

Top siyasilerde
Toprak, “İki yıldır okullarda Alevilik dersleri veriyoruz. Bu dersleri verecek öğretmenleri yetiştirmek amacıyla herhangi bir üniversitede Alevilik kürsüsü kurulmasını istiyoruz. Köln Üniversitesi ile Essen/Duisburg Üniversitesi ile görüşmelerimiz oldu. Şimdi top siyaset kurumunda. Bu sömestrden itibaren Essen Üniversitesinde ilk kez Alevilikle ilgili dersler verilmeye başlanacak” şeklinde konuştu.

Önemli bir adım
Almanya Alevi Kadınlar Birliği Disiplin Başkanı Hessen Eyaleti Birlik 90 / Yeşiller Milletvekili Mürvet Öztürk şunları söyledi: "Almanya'da yasal yönde inanç kurumu olmak için gidilmesi gereken önemli adımlardan biri bu. Bu başarılırsa Almanaya'da Türkiye kökenli Alevi inancına bağlı insanların önemli bir bölümü tanınma yolunda bir ilke imza atılmış olacak. Bağış sistemenden ayrılarak vergi sistemine geçilmesi çalışmalar için daha sağlıklı ve şeffaf olur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!