80 bin kişiyle "Kendi yolunda ilerle"

Güncelleme Tarihi:

80 bin kişiyle Kendi yolunda ilerle
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 12:03

Almanya Uyum Vakfı’nın göçmen gençlerin önünü açmak üzere yaşama geçirdiği ‘Kendi Yolunda İlerle’ kampanyasına destek veren Başbakan Angela Merkel, kampanyanın sloganının yer aldığı formalarla oynanan Dortmund-Bayer Leverkusen maçını Signal İduna Park Stadı’nda izledi.

Haberin Devamı

Başbakan Angela Merkel, Almanya Uyum Vakfı tarafından göçmen gençleri eğitime teşvik etmek amacıyla yaşama geçirilen ‘Kendi Yolunda İlerle’ burs kampanyasına destek vermek amacıyla dün Dortmund’da oynanan Borussia Dortmund- Bayer Leverkusen maçını Signal İduna Park Stadı’nda tribünde izledi.

Hürriyet’in de sponsorları arasında yer aldığı kampanyaya baştan beri destek veren Merkel, üzerlerinde reklam yerine kampanyanın sloganının yer aldığı formalarla maça çıkan futbolcuları alkışladı. Merkel maçı stadyumdaki özel locada, takım yöneticileri ile birlikte izledi.

Dortmund formasıyla oynayan Alman Milli Takımı’nın Türk kökenli oyuncusu İlkay Gündoğan ile rakip takımın yıldızı Ömer Toprak’ın isimleri anons edildiğinde ise Merkel’le birlikte statta bulunan 80 bin 700 kişi coşkuyla tezahüratta buldu.

Aynı heyecan Dortmund dışında Almanya genelinde oynanan toplam dokuz Birinci Lig maçında da yaşandı. Kampanyaya Bundesliga, Burda Yayınevi, Hürriyet, Bild, Telekom ve Edeka destek verdi.

Fırsatları değerlendirin

Maçtan önce Signal İduna Stadı’nın yanındaki Rote Erde Stadı’nda futbol oynayan göçmen- yerli genç ve çocuklarla bir araya gelen Başbakan Merkel, genç yeteneklerle yakından ilgilendi. Kampanya hakkında gençlere bilgi veren Başbakan Merkel, önlerine çıkan fırsatları değerlendirmelerini istedi. Baştan sona çekişmeli geçen maçtan önce çoğu Almanya’da doğan çeşitli uluslardan göçmen kökenli gençler futbol gösterisi yaptı.

Gösteri sırasında tribünlerden alkış sesleri eksik olmadı. Merkel ile Uyum Vakfı yöneticileri futbolcu göçmen gençlerin gösterisini büyük bir ilgiyle izledi. Tam bir futbol tutkunu olarak bilinen Angela Merkel maç boyunca pür dikkat maçı izledi. Bazı tartışmalı pozisyonlarda ise yanında oturanlara tepkilerini dile getirdi. Zaman zaman heyecanlanan Merkel, sık sık yerinden doğrulur gibi yaparak heyacanını ortaya koydu. Merkel, Dortmund’un Bayer Leverkusen karşısında 3-0 üstün götürdüğü maçın bitmesine kısa bir süre kala kalabalıktan etkilenmemek için stattan ayrılarak Berlin’e döndü.

Neden Dortmund

KAMPANYA çerçevesinde Almanya’da dokuz kentte oynanan Birinci Lig maçlarından Başbakan Angela Merkel’in neden Dortmund’u seçtiği ise merak konusu oldu. Bazıları Merkel’in Dortmund’u partisi gibi sarı siyah arma renginden dolayı tercih ettiğini ileri sürdü. Bir kısım taraftar ise Merkel isminin kulüple özdeşleştiğini belirterek, Max Merkel veya Alexander Merkel gibi Alman futbol tarihinin önemli isimlerin Dortmund orijinli olmalarını tercih sebebi olarak değerlendirdi.

Ancak Merkel’in büyük önem verdiği göçmenlere yönelik eğitim ve burs kampanyasının adını oldukça geniş kitlelere duyurmak için bu maçı yeğlediği de bir çok kişi tarafından biliniyor. Bu arada Merkel, her fırsatta takım tutmadığını, küçük takımları ise özellikle desteklediğini belirtiyor. Angela Merkel’in milli maçları kaçırmamak için özel gayret gösterdiği de biliniyor.

Hürriyet’e teşekkür etti

MAÇIN devre arasında Angela Merkel Almanya Uyum Vakfı yöneticileri ile bir araya gelerek kampanyayı değerlendirdi. Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Borduroğlu’nun da aralarında bulunduğu yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Merkel, göçmen gençlerin eğitimlerine yönelik çalışmalara desteğinin süreceğini belirtti. Başbakan kampanyayı gerçekleştiren ve destekleyenlere de bir kez daha teşekkür etti.

Yönetimde iki Türk

GÖÇMENLERİN uyumunu kolaylaştırmak ve göçmen gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla kurulan Almanya Uyum Vakfı’nın yönetim kurulu Federal Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, Doğan Media Genel Müdürü Sevda Boduroğlu, Bayern Münih Menajeri Uli Hoeness, Bild Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, Wilhelm Fürstner, Dr. Thomas Gauly, Sosyal Medya Uzmanı İbrahim Evsan ve Dr. Tonio Kröger’den oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!