750 milyon Euro’luk açılış

Güncelleme Tarihi:

750 milyon Euro’luk açılış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 12:48

Avrupa’nın 2013 Kültür Başkenti seçilen Fransa’nın Marsilya kenti, hafta sonu yapılan görkemli bir açılışla sanat etkinliklerini başlattı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 500 bin kişinin yer aldığı kutlamalara Marsilya Belediye Başkanı Jean Claude Gaudin ve Avrupa Birliği Başkanı Jose Manuel Barosso da katıldı. Bir yıl boyunca çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan Marsilya kenti bu sayede kötü imajını da temizlemeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde sık sık yaşanan çete savaşları ve uyuşturucu mafyası ile gündeme gelen kent, dünyaya modern bir şehir olduğunu göstermek istiyor. Çevre kasabaları ile birlikte toplam 1.8 milyon nüfusa sahip Marsilya’daki hafta sonu açılışında birbirinden ilginç sokak gösterileri, sergiler, konserler, havai fişek gösterileri, ışık ve su şovları yapıldı.

Kültür başkenti Marsilya hazırlıklar için yaklaşık 750 milyon Euro harcadı. 750 milyon Euro’luk açılışa Marsilya’nın yanı sıra Slovakya’nın Kosice kenti de 2013 yılının Avrupa Kültür Başkenti seçildi. Ancak Kosice’de de henüz kutlamalara başlanmadı. 2010’da İstanbul, Almanya’daki Essen ve Macaristan’ın Pecs kentleri başkent seçilerek, bütün dikkatleri üzerinde toplamayı başarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!