71 yaşında, 45. maratonunu Berlin'de koşacak

Güncelleme Tarihi:

71 yaşında, 45. maratonunu Berlinde koşacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 11:57

Bugüne kadar dünyanın hemen her bölgesinden maratonlara katılan ve hiçbirini yarıda bırakmayan 71 yaşındaki pastaneci Bahattin Boğaz, 45. maratonunu Berlin'de koşacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL Kurtuluş'taki pastanesinde, 50 yıldır İstanbullulara lezzet şöleni yaşatan 71 yaşındaki Bahattin Boğaz, 45. maratonunu Berlin'de koşacak olmanın heyecanını yaşıyor. 
15 yaşında lisanslı atlet olduğu günden beri koşan Boğaz, dünyanın pek çok yerindeki maratonlarda ter döktü.
Bugünlerde ise 18. kez katılacağı Berlin maratonu için gün sayıyor. 

71 yaşında, 45. maratonunu Berlinde koşacak

Hobi olarak başladığı maratonun zamanla tutku haline geldiğini söyleyen Boğaz, "500 defa dünyaya gelsem yine maratoncu olurdum, koşmayı o kadar çok seviyorum. Koşmazsam o gün rahatsız ve huzursuz oluyorum. İlk kez İstanbul maratonu ile başladım, sonra dünyaya açıldım. İki kez New York, iki kez Rotterdam'da koştum. Las Vegas, Lüksemburg, Atina, Roma, Milano, Düsseldorf, Hamburg, Stuttgart, Leverkusen, Würzburg, Lizbon ve Prag maratonlarına katıldım. Berlin'de 17 maraton olmak üzere Almanya'da 29 maraton koştum ve jubile üyesi oldum. Bu Berlin'de katılacağım 18. maraton olacak" dedi. 

Haberin Devamı

71 yaşında, 45. maratonunu Berlinde koşacak

6 GÜN, İKİ SAAT SPOR
Her gün düzenli spor yaptığını aktaran Boğaz, "Dengeli besleniyorum. Sabahları koşuya çıkmadan önce su içiyorum. Koşacağım mesafeye göre kahvaltı yapıyorum, bir dilim ekmeğin üzerine yağ, pekmez veya bal sürerim. Koşumu yaptıktan sonra duşumu alır, asıl kahvaltımı yapar, ekmek teknem olan pastaneye giderim. Haftanın 6 günü de pastanede çalışıyorum" diyor.

71 yaşında, 45. maratonunu Berlinde koşacak

Yılda bir kez de check-up yaptırdığını dile getiren Boğaz şöyle devam etti: "Doktorum sonuçlara hayret ediyor, her defasında, 'Nasıl olur, sen 71 yaşındasın ama 16 yaşındaki bir gencin kan değerlerine sahipsin' diyor. Bunu kesinlikle spora, koşmaya borçluyum. 13 Eylül'de Almanya'ya gideceğim, 16 Eylül'de Berlin maratonunda 18. defa koşacağım. Katıldığım hiçbir maratonu yarıda bırakmadım. Hepsini tamamladım. Gençliğimde maraton yoktu. Berlin ve New York maratonları, 1970'den sonra başladı. Bu nedenle koşmaya ilk olarak 1993'te 46 yaşında İstanbul maratonu ile başladım."

BAKMADAN GEÇME!