618 bin kaçağa umut doğdu

Güncelleme Tarihi:

618 bin kaçağa umut doğdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2009 09:57

İngiltere'de Londra Anakent Belediye Başkanı Boris Johnson'ın kaçakların af edilmesini önermesi tartışmalara yol açtı. Affın maliyeti 3 milyar Sterlin olacağı, ancak sınırdışı etmenin 4.7 milyar sterlini bulacağı öne sürülüyor.

Haberin Devamı

İNGİLTERE'de Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson'ın kaçaklara affı gündeme getirmesi tartışmalara yol açtı. İngiltere'de yıllardır kaçak olarak yaşayan, İçişleri Bakanlığıyla mahkemelik olan ya da hakkındaki sınır dışı kararının uygulanmasını bekleyen yarım milyonu aşkın yasa dışı göçmen için çıkartılması düşünülen affın devlete maliyetinin en az 3 milyar sterlin olacağı bildirildi. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson tarafından yaptırılan araştırmaya göre, affa uğrayan yasa dışı göçmenlere 5 yıllık barınma imkanı sağlanması halinde bu kişilerin yüzde 67’si İngiltere’de yaşamlarını sürdürebilecek duruma gelebilecek.

Göçten sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Phil Woolas, Belediye Başkanı Johnson’ın yasa dışı göçmenler için çıkartılmasını istediği affa karşı çıkarak bunun yasa dışı göç ve insan kaçakçılığını daha çok özendireceğini öne sürdü. London School of Economics tarafından hazırlanan bir raporda da böyle bir affın yasa dışı göçü cesaretlendireceği görüşünün yanlış olduğu belirtildi. Raporda ancak affın mali yükünün, bu göçmenlerin barınmalarına yönelik ihtiyaçlarını gidermek için 3 milyar sterlini aşkın harcama yapması geceği de belirtildi.

Bu arada, Ulusal Kamu Hesaplarını İnceleme Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Johnson’ın af önerisi desteklendi ve 618 bin göçmenin sınır dışı edilmesinin maliyeti 4,7 milyar sterlinle daha fazla olacağı savunuldu. Ofis, 1998 yılından bu yana sınır dışı edilen 111 bin 265 yasa dışı göçmenin her biri için harcanan paranın ortalama 11 bin sterlin civarında olduğuna da dikkat çekti. Yapılan araştırmalara göre, 442 bini başkent Londra’da olmak üzere tüm İngiltere'de 618 bin kaçak göçmen yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!