61 yaşında 32 bin kilometre koştu

Güncelleme Tarihi:

61 yaşında 32 bin kilometre koştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2008 13:43

Son beş yılını dünyayı koşarak katetmekle geçiren 61 yaşındaki bir İngiliz büyükanne, 32 bin kilometrelik dünya turunu tamamladı.

Haberin Devamı

Swale-Pope, kalçasındaki sorun nedeniyle son birkaç kilometreyi koltuk değnekleriyle tamamladı
Rosie Swale-Pope koşusuna, prostat kanserine yakalanan eşini kaybettikten sonra, bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla başlamıştı.

Rosie Swale-Pope Avrupa'da, Sibirya'da, ABD ve Kanada'da koştuktan sonra dün nihayet evine vardı.
Galler'in Tenby kasabasındaki evinden Ekim 2003'te ayrılan Swale-Pope, küçük bir tekerlekli kızağa koyduğu eşyalarını çekerek yaptığı yolculuğu sırasında zatürre geçirdi, donma tehlikesi atlattı, ABD'de bir otobüs çarptı, Sibirya'da ise baltalı bir adamın saldırısından kurtuldu.

İngiliz kadın, bu kadar badire atlattıktan sonra, birkaç gün önce yolculuğunu tamamlayamayabileceğini öğrendi.
Kalçasında, aşırı yüklenmeden oluşan çatlaklar belirmişti.

Rosie Swale-Pope, yolculuğunu tekerlekli sandalyeyle tamamlamayı düşündüğünü, ancak Olimpiyatlar'a katılan İngiliz sporcuların başarısını gördükten sonra son birkaç kilometreyi koltuk değnekleriyle tamamlamayı tercih ettiğini söyledi.

Rosie Swale-Pope'u Tenby'ye dönüşünde, yolculuğu sırasında yabancı ülkelerde tanıştığı yeni dostları da dahil, yüzlerce kişi karşıladı. Anılarını kitaplaştıracak olan Swale-Pope'un internetteki güncesi, küçük bir hayran kitlesi tarafından zaten merakla takip ediliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!