60 Türk şirketi Köln Mobilya Fuarı’nda

Güncelleme Tarihi:

60 Türk şirketi Köln Mobilya Fuarı’nda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2023 10:05

Türkiye’den 60, dünya genelinden 1200 şirketin katıldığı Köln Mobilya Fuarı (IMM) bugün sona eriyor. Koronavirüs salgını döneminde yapılamayan fuara bu yıl Türkiye’nin dev şirketlerinden katılım sağlandı.

Haberin Devamı

KÖLN’de 175 bin metrekare alana kurulu olan Almanya’nın ve dünyanın en büyük fuarına bu yıl yüz binlerce ziyaretçi bekleniyor. Fuara Türkiye’den katılan şirketler, Almanya ve Avrupa’daki bayi sayılarını artırmayı hedefliyor. Şu an yüzde 90 iç piyasaya çalıştıklarını belirten Kelebek mobilya pazarlama direktörü Kerem Üner, “Yüzde 10’luk bir ihracat payımız var, hedefimiz bunu artırmak. Yakında Almanya’da üç şehirde bayiliğimiz açılacak. Sadece Almanya, Avrupa değil, diğer ülkelere ve Orta Asya’da Özbekistan, Moğolistan, Azerbaycan gibi markamızı daha da farklı ülkelere ulaştıracağız. Kelebek mobilya, 2012’de Doğanlar Holding bünyesinde geçti ve şu an çok hızlı bir şekilde büyüyor. Fabrikamız Düzce’de. 250 bayiye ulaştık. Sadece İstanbul’da 100 bayimiz var” dedi.

60 Türk şirketi Köln Mobilya Fuarı’nda

Kerem Üner
60 Türk şirketi Köln Mobilya Fuarı’nda
İLK KEZ GELDİK
Bambi Yatak Türkiye ve Köln fuar müdürü Meriç Mavigöz ise şunları söyledi: “Üretimimizin yüzde 90’ını iç piyasada satıyoruz. Fabrikamız İzmir’de. Avrupa’da 18, dünya genelinde 37 ülkede varız. İç piyasada 250 satış noktasında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sadece İstanbul’da 176 bağımsız bayimiz var. Fuara, ulaşamadığımız noktalara ulaşmak için ilk kez geldik. Bundan sonra yurt dışı fuarlarına katılmaya devam edeceğiz.”
60 Türk şirketi Köln Mobilya Fuarı’nda

Selim Dumani

Haberin Devamı

YÜZDE 20’Sİ İHRAÇ EDİLİYOR
Yataş’tan Selim Dumani ise, “Yataş, dördü Kayseri’de biri Ankara’da olmak üzere beş fabrikada üretim yapıyor. 45 yılı bitirdik. Türkiye’de yatak ve uyku grubunda zirvedeyiz. En çok mağazası olan ikinci firmayız. Yurtiçinde 700, yurtdışında 300 olmak üzere toplamda bine yakın mağazamız var. Almanya, ABD ve Rusya’da birer ofisimiz var. Tüm Avrupa’ya, Almanya üzerinden dağıtım yapıyoruz. Doğu Avrupa’nın tüm ülkelerinde varız. Üretimimizin yaklaşık yüzde 20’sini ihracat yapıyoruz” diye konuştu.

60 Türk şirketi Köln Mobilya Fuarı’nda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!