60 kez hakim karşısına çıktılar

Güncelleme Tarihi:

60 kez hakim karşısına çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2010 11:01

ALMANYA'da Koblenz Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen El-Kaide davasında 60 duruşma gününün ardından kararın bugün açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Davası görülen 32 yaşındaki iki sanık 2004 ile 2008 yılları arasında uluslararası terör şebekesi El-Kaida'ya ölümcül bir görevde yardımcı olmakla suçlanıyor. Olaya karışmalarının derecesine göre itirafçı Ömer Ö.'nün birkaç yıllık hapis cezası alması beklenirken diğer sanık Sermet İ.'nin beraat etme olasılığı yüksek görülüyor.


El-Kaide'ye destek
Yaklaşık 1,5 yıldır tutuklu yargılanan sanıklar bu süre zarfında 60 kez hakim karşısına çıktılar ve yüzün üstünde tanık dinlendi. Ömer Ö'nün iki olayda El-Kaida'ya para ve teçhizat desteğinde bulunduğunu ve belli bir süre örgüte üye dahi olduğu konusunda emin olan Federal Savcılık sanığın 6 yıl hapis cezası almasını istiyor. Sanığın avukatı ise müvekkillerinin kısmi bir itirafta bulunduğu için sadece dört buçuk yıl hapis cezası almasını savunuyor.

Haberin Devamı

Ömer Ö. itirafında terör şebekesi için binlerce Euro karşılığında dürbün, gece görüş optik sistemi ve mesafe ölçme cihazı aldığını ve iki terör kampında bulunduğunu açıklamıştı. Ayrıca video mesajlarında Almanya'yı terör eylemleri ile tehdit eden Bekkay Harrach'ı teşkilata kazandırdığını anlatan Ö. onu Afganistan sınırına kadar kaçırdığını da itiraf etmişti.


Ömer Ö. bunun yanı sıra yargılanan Sauerland Hücresi'nin militanları ile de bağlantısının bulunduğunu söylemişti. Diğer sanık Sermet İ. İse tüm suçlamaları reddetmişti. Savcılık 2 yıl 9 ay hapis cezası talep ederken sanığın avukatı müvekkilinin beraat etmesi gerektiğini savunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!