60 bin Euro’luk radarı çaldılar

Güncelleme Tarihi:

60 bin Euro’luk radarı çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2023 10:09

Almanya’da hafa sonu ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Kimliği henüz belirsiz kişi veya kişiler, polis tarafından otoyola konulan ‘hız radarı kamerasını’ çaldı.

Haberin Devamı

OLAY Schönberg kenti yakınlarındaki Lübeck istikametine doğru A20 numaralı otoyolda yaşandı. Şu ana kadar polis radarlarına yönelik genelde spreyle boyama, patlatma veya hasara yol açan saldırılar meydana gelirdi. Ancak polis bu kez, pazar sabahı erken saatlerde bıraktığı seyyar radarı yerinde bulamadı. Polis sözcüsü, radarın yerleştirildikten birkaç saat sonra çalındığını açıkladı. Kuzeybatı Mecklenburg ve Schleswig-Holstein’daki Lübeck bölgesinde polis ekipleri, modern teknolojiye sahip hız radar kamerasını arıyor.
Polis, hırsız veya hırsızların kimlikleri konusunda henüz bilgi sahibi olamasa da bir tanığın sayesinde şüpheli araç hakkında bilgi edindi. Tanığın ifadesine göre hız radar kamerasının yerleştirildiği yerde koyu renkli bir araç şüpheli bir şekilde durdu. Ancak aracın markası ve tam rengi hakkında bilgi verilmedi. Görgü tanığı şüphelinin cihazla birlikte Lübeck yönüne doğru gittiğini söyledi. Polis hız radar kamerasının değerinin 60 bin Euro olduğunu açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!