6 yıl önce Türkçe aşığıydı

Güncelleme Tarihi:

6 yıl önce Türkçe aşığıydı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2006 00:00

Rastatt kentinde belediyeye bağlı okullarda Türkçe sınıfların kaldırılması kararı veren CDU\'lu Belediye Başkanı Klaus Eckhard Walker\'in, bundan 6 yıl önce katıldığı Türk derneklerinin etkinliklerinde \"Türkçe aşığı\" olduğunu söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

\"Gençlik yıllarımda İstanbul ve Kilyos’a aşık oldum. Kilyos benim için en güzel yerlerden biri. Türkiye ve Türkleri çok seviyorum\" diyen Türkçe aşığı Belediye Başkanı Walker\'in şimdi belediyeye bağlı okullarda Türk sınıflarını kaldırtması en çok bu sözlere tanık olan Türkleri şaşırttı.

Türk dernekleriyle uyumlu çalışmalarının takdir topladığını belirten Rastattlı Türkler, \"Türkler\'in bütün etkinliklerine severek katılarak Türk dernekleriyle yakından ilgileniyordu. Türk derneklerini kentin tanıtımına da davet ediyordu. Türkler arasında sevilen bir başkandı. Sayın Walker’e şimdi ne oldu\" dediler.

\"Sessiz kalmayacağız\"

Belediye Başkanı Walker\'in başkanlığında toplanan belediye meclisinin Türkçe dersler için öğrencilere sınıf tahsis etmeme kararı almasına karşı sessiz kalmayacaklarını belirten Rastatt Türk Okul Aile Birliği Dernek Başkanı Sıtlık Coşkuner, hafta sonu Türk dernekleri ve bölgedeki öğretmenlerle bir değerlendirme toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

Toplantıya Karlsruhe Eğitim Ataşesi Elzem Babayiğit’in de katılacağı belirtildi. Türkçe dersine getirilen yasağa rağmen okullarda Türkçe derslerin verildiğini söyleyen Sıtlık Çoşkuner, \"Türkçemize kimse yasak koyamaz. Buna kimsenin hakkı yok\" dedi.

Levent GÜNDÜZ / KEHL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!