6 milyon Euro oldu... Kampanya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

6 milyon Euro oldu... Kampanya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2023 12:53

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için Almanya genelindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camilerinde Cuma namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan hatm-i şeriflerin duası yapılacak.

Haberin Devamı

DİTİB Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından Almanya’da yaşayan Türklerin ‘tek yürek’ olduğunu, deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız için seferber olduğunu söyledi. Yapılan yardımların yanı sıra okunan hatimlerle de manevi destek sağlandığını belirten Kuzey şunları söyledi: “Cenab-ı Hakk, depremde hayatını kaybedenlere rahmeti ile muamele ve yaralılara da en kısa zamanda şifa ihsan eylesin. Deprem nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz için Almanya genelindeki tüm camilerimizde, Cuma namazından yarım saat önce Kur’an-ı Kerim tilavet edilecek ve okunan hatm-i şeriflerin duası yapılacak. Bu vesileyle hatim okuyarak manevi destek veren tüm kardeşlerime, cami cemaatimize ve bu programı başlatan din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Programımız DİTİB’in sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanacak. Depremin ardından kılınacak ilk Cuma namazının hutbesinde de deprem konusunu işleyeceğiz. Hayatını kaybedenler için dua edeceğiz. Cuma namazı sonrasında da tüm cami derneklerinde bağış toplanacak.”

6 milyon Euro oldu... Kampanya devam ediyor

Muharrem Kuzey

Haberin Devamı

EKİPLER YOLA ÇIKTI
“‘Türkiye Depremi Yardım Kampanyası’nda bugün itibariyle 6 milyon Euro toplandı. Gönlü güzel, âlicenap cemaatimize ve yardımseverlere şükranlarımızı sunuyoruz. Yardımseverliğimizi, hayırseverliğimizi Peygamber Efendimizin ifadesiyle ‘Bir müminin ayağına diken batsa, öbür mümin yüreğinin derinliklerinde hissediyor’. Rabbimiz bu güzelliklerin devamını hepimize lütfeylesin. Rabbimiz, bize, memleketimize, tüm insanlığa her türlü güzellikleri bağışlasın ve her türlü afet ve musibetten muhafaza eylesin. Toplanan bağışların tamamı başta Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla Türkiye’deki koordinasyon partnerlerine ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması, bağışların amacına uygun olarak kullanılmasını sağlamak ve kontrol etmek amacıyla heyet gönderildi. 20 kişiden oluşan gönüllü DİTİB eyalet birliği başkanları ve görevlileri TDV’nin yardım çalışmalarına destek vermek ve bölgenin ihtiyaçları konusunda tespitlerde bulunmak amacıyla yola çıktı. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere 10 ilde hava şartlarının çıkardığı zorluklara rağmen fedakârca mücadele eden arama ve kurtarma ekiplerine, kurum ve kuruluşlara, başta Almanya olmak üzere diğer ülkelerden deprem bölgelerinde saha çalışmalarına destek veren sağlık, arama ve kurtarma ekiplerine minnet ve şükranlarımızı sunuyor, Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Kampanyamız devam ediyor. Bağış yapmak isteyenler https://www.ditib.de/spende/deprem/index.html web adresi üzerinden veya banka yoluyla Turkisch-Islamische Union adına açılan DE95 5023 4500 0141 4300 09 numaralı IBAN hesabına havale yapabilir.”

BAKMADAN GEÇME!