6 dakikada 3 puanı 'Çek'tiler

Güncelleme Tarihi:

6 dakikada 3 puanı Çektiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2012 23:12

Ukrayna ve Polonya'nın evsahipliği yaptığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, A Grubundaki maçta Çek Cumhuriyeti Yunanistan'ı 2-1 yenerek gruptaki ilk galibiyetini elde etti. A Grubu'nun diğer maçında ise Polonya ile Rusya 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla beraber Rusya ikinci turun kapısını aralamış oldu.

Haberin Devamı

EURO 2012 A Grubu mücadelesinde Polonya ile Rusya karşı karşıya geldi.

Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyum'da oynanan karşılaşmanın 37.dakikasında Alan Dzagoev attığı golle Rusya'yı 1-0 öne geçirdi. Rusya'nın 1-0 üstün başladığı ikinci yarıda Polonya daha baskın oynayarak 57.dakikada Kuba Blaszczykowski ile bulduğu golle skoru eşitledi. Mücadelenin kalan bölümünde gol sesi çıkmayınca iki takım da 1 puana razı oldu.

Bu arada Trabzonspor'da forma giyen Adrian Mierzejewski 73. dakikada oyuna dahil olurken, bir diğer Bordo-mavili oyuncu Pawel Brozek, 90+3. dakikada forma şansı buldu.

Bu sonucun ardından Polonya 2 puanla 3. sırada yer alırken Rusya 4 puanla liderliğini korudu. Rusya gruptaki son maçında Yunanistan ile Polonya ise Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek.

Yunanistan 1-2 Çek Cumhuriyeti

Galatasaraylı Milan Baros ve Beşiktaşlı Tomas Sivok'un formasını giydiği Çek Cumhuriyeti, karşılaşmanın ilk 6 dakikasında attığı 2 golle 3 puanı hanesine yazdırdı.

3.dakikada Petr Jiracek'in kaydettiği golle açılışı yapan Çek Cumhuriyeti, 3 dakika sonra 2.golünü Vaclav Pilar ile buldu.

Yunan ekibinde forma giyen Samsunsporlu Gekas ise, 53.dakikada fileleri havalandırıp skoru 2-1 yapsa da 3 puanı rakibine kaptırmaya engel olamadı.

Bu arada Çek Cumhuriyeti'nde forma giyen Beşiktaşlı futbolcu Tomas Sivok 90 dakika oynarken, Galatasaraylı oyuncu Milan Baros 64 dakika sahada kaldı.

Bu sonuçla birlikte Çek Cumhuriyeti gruptaki ilk puanını alarak 3 puana ulaştı. Yunanistan ise 1 puanda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!