50 yılın en kötü skandalı

Güncelleme Tarihi:

50 yılın en kötü skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2012 10:31

İNGİLİZ yayın kuruluşu BBC’nin “Sir” unvanlı efsanevi sunucularından Jimmy Savile’in 40 yıl boyunca küçük kızlara cinsel tacizde bulunduğu yolundaki skandal kurumu sarsmaya başladı.

Haberin Devamı

3 Ekim’de ITV kanalı, yayınladığı özel bir programla geçen yıl 84 yaşında hayatını kaybeden, ülkenin en çok sevilen çocuk programı sunucularından, DJ Savile’nin küçük yaştaki kızların da aralarında bulunduğu onlarca kişiye cinsel tacizde bulunduğunu ortaya çıkarmıştı. Taciz kurbanlarından bazıları BBC stüdyolarında taciz edildiklerini açıklamış, 1980’lerde BBC’de tolerans gösterilen genel bir cinsel taciz kültüründen söz etmişlerdi.

İngiliz polisi ve BBC’nin açtığı soruşturmalar devam ederken 200’e kadar taciz kurbanı polise şikayette bulundu. ITV’nin programından yaklaşık 10 ay önce, Saville ilgili benzer iddialarla ilgili hazırlanan dosyayı baskılar nedeniyle yayınlamayan Newsnight isimli programın ünlü editörü Peter Rippon istifa etti.

Kanalın eski dış haberler şefi John Simpson ise “Saville ile ilgili iddialar, BBC’nin son 50 yılının en kötü krizi” dedi. İngiltere Başbakanı David Cameron da dün yaptığı açıklamada “ BBC’nin cinsel taciz iddialarıyla ilgili cevaplaması gereken ciddi sorular var. Neler yaşandığını bilmek zorundayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!