5 kişiye uyum ödülü

Güncelleme Tarihi:

5 kişiye uyum ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2012 13:18

ULUSLARARASI Göçmenler Günü dolayısıyla Etno Medizinisches Zentrum e.V. (EMZ) tarafından organize edilen yemekte, uyum ödülleri dağıtıldı.

Haberin Devamı

Düzenlenen etkinlikte demokratikleşme, din, eğitim-meslek edinme, çevrecilik ve çok kültürlülük alanında gönüllü çalışmalar yapan beş kişiye uyum ödülü verildi.

Uyum ödülü alanlar arasında çevrecilik alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle Yeşil Çember Derneği Başkanı Gülcan Nitsch, eğitim ve meslek edinme alanlarındaki çalışmalarından dolayı Bildungs Werk in Kreuzberg GmbH sahibi Nihat Sorgeç de bulundu.

Demokratikleşme alanında Deidre Berger, din alanında Yunanlı papaz Apostolos Malamousis, çok kültürlülük alanında ise BKK Bundesverband'dan Dr. Alfons Schröer uyum ödüllerine layık görüldü.

ÖNYARGILARI KIRALIM
EMZ Başkanı Ramazan Salman, uyumun Almanya’nın genel bir sorunu olduğuna dikkat çekerek,

"Bu sorunu hep birlikte aşacağız. Gittikçe çoğalan bu nitelikli insanlarımız sayesinde geleceğe umutla bakmaktayım" dedi.

Nihat Sorgeç ve Gülcan Nitsch de ödül almaktan ötürü mutlu olduklarını belirterek,

"Bizler hakkında kökleri tarihe dayanan bir önyargı var. Bu önyargıları kırabilmenin yolu toplum için gönüllü çalışmalar yapmaktan geçiyor. İyi bir eğitim vazgeçilmez hedefimiz olmalı. Almanya’nın da geleceğini belirleyecek göçmen gençlerine yatırım yapılmalı" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!