5. dalga

Güncelleme Tarihi:

5. dalga
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2013 11:46

Daha önceki belediye başkanı da alınmıştı, bugün 18 kişi gözaltında.

Haberin Devamı

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Merkez Sarıçam İlçesi’nde 1982’de oluşturulan Buruk Mezarlığı içinde yer alan bir arsanın kamulaştırılması konusunda 2011’de mükerrer işlem yapıldığı ve kurumun zarara uğratıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında söz konusu dönemde encümen üyeliği yapan 5 belediye meclis üyesi ve belediye bürokratı toplam 15 kişiyi ifadeye çağırdı.

Sabah erken saatlerde Emniyet Müdürlüğü’ne giden Meclis üyeleri CHP’li Mehmet Esendemir, Necmettin Atay, MHP’li Mustafa Kızılelma ve Fethi Coşkuntuncel ile üst düzey belediye bürokratlarının ifadeleri alınıp salıverildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden çıkan CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Esendemir, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "1982’de Buruk Mezarlığı kurulmuş. 1992’de vatandaş kendi arsasına cenaze gömüldüğüne ilişkin şikayetçi olmuş. 2011’de de kamulaştırma yapılmış. Bu konuda dönemin encümen üyeliği yapan Meclis üyeleri ifadeye çağrılıyor. Bilgimize başvurdular. İfademizi verdik, gidiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!