49 Euro’luk bilet Fransa’da da geçerli olsun

Güncelleme Tarihi:

49 Euro’luk bilet Fransa’da da geçerli olsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2023 10:08

Almanya’da banliyö trenleri ve bazı şehirlerarası hızlı trenler de dahil toplu taşıma araçlarıyla seyahatlerde geçerli aylık 49 Euro’luk biletlerin, aynı yönde planlar yapan Fransa’da da geçerli olması önerildi.

Haberin Devamı

FEDERAL Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanı Volker Wissing, Fransız Ouest-France gazetesine verdiği demecinde, “Fransa da benzer planlar yapmakta. Ben şahsen böyle bir durumda ulusal biletlerin her iki ülkede de geçerli olması fikrine çok sıcak bakıyorum” dedi. FDP’li politikacı bu alanda Fransa ile Almanya’nın bir başlangıç yapabileceğine işaret ederken, daha sonra diğer Avrupa ülkelerinin de buna katılabileceğini söyledi. Wissing, özel araçlarla işe gidip gelmelerin daha fazla karbondioksit salınımı nedeniyle çevre kirliliğine yol açtığının altını çizerken, 49 Euro’luk aylık biletler sayesinde insanların kişi başına yılda 4 bin Euro’ya kadar tasarruf yapabileceklerine de dikkati çekti. Almanların yüzde 77’sinin bu biletin kullanımından ve fiyatından memnun olduğu saptandı.

49 Euro’luk bilet Fransa’da da geçerli olsun

Ulaştırma Bakanı Volker Wissing

Haberin Devamı

60 BİN BEDAVA BİLET
Almanya ile Fransa arasında İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dostluğun ve işbirliğinin geliştirilmesi hedefiyle 22 Ocak 1963’de imzalanan ve aynı yıl 2 Temmuz itibariyle hayata geçirilen Elysee Sözleşmesi’nin 60’ıncı yılı vesilesiyle toplam 60 bin bedava tren bileti dağıtılacağı açıklandı. 18-27 yaş grubu 30 bin Fransız ve 30 bin Alman’ın bu biletlerden yararlanabileceği belirtildi. Temmuz ayı itibariyle yıl sonuna kadar trenlerde ve diğer toplu taşıma araçlarında bir ay boyunca geçerli olacak bu biletlerin, 12 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’dan itibaren deutsch-franzoesischer-freundschaftspass internet sitesinden alınabileceği açıklandı. Hedefin, iki ülke gençleri arasında dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesinin olduğu vurgulandı.

49 Euro’luk bilet Fransa’da da geçerli olsun

BAKMADAN GEÇME!