41 yıl dile kolay

Güncelleme Tarihi:

41 yıl dile kolay
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 11:34

Gazetecilik hayatına Hürriyet'te başlayan ve 41 yılı aşkın süre başta Yazı İşleri Müdürü, Prokurist ve son olarak Avrupa Hürriyet Yayın Danışmanı olarak görev yapan Nezih Akkutay, törenle emekliliğe ayrıldı.

Haberin Devamı

GAZETECİLİĞE 41 yıl önce Türkiye'deki Hürriyet'te başlayan, daha sonra meslek yaşamının büyük bir bölümünü Almanya'da sürdüren duayen gazeteci Nezih Akkutay, törenle emekliliğe ayrıldı. Mörfelden-Walldorf'ta bulunan Avrupa Hürriyet baskı tesislerinde tüm personelin katılımıyla gerçekleştirilen veda töreninde duygulu anlar yaşandı. Eşi Berril ile birlikte katılan Nezih Akkutay ile ilgili anılarını anlatan mesai arkadaşları, "Nezih Abi'nin sen sadece iyi bir gazeteci değil, aynı zamanda iyi bir eğiticiydin. Sana çok şey borçluyuz" dediler.


GÜVEN UNSURU
Doğan Media İnternational (DMİ) Genel Müdürü Sevda Boduroğlu, "Gazetecilikte zaten emeklilik olmaz. Kendisinden bundan sonra da yardım ve desteğini bekliyoruz" dedi.
DMİ Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahim Kurtiş de, yıllarca Yazi İşleri Müdürlüğü görevinde bulunan Nezih Akkutay'ın Hürriyet'e güven duyulmasında büyük payı olduğunu belirterek, "Gazetecilikte güven önemlidir. Nezih Ağabeye de güvenirsiniz ve bu güven okurlara da yansıyor" diye konuştu.

Avrupa Haber Koordinatörü Halit Çelikbudak da, "gazeteci olunmayıp, gazeteci doğulduğu" ilkesinden hareketle gazeteci de bu meslekten hareketle bir gazetecinin hiçbir zaman gazetecilikten kopamayacağını söyledi.

HÜRRİYET'E SAHİP ÇIKIN
41 yıllık Yazi İşleri Müdürü olarak meslek hayatını noktalayarak emekliliğe ayrılan Nezih Akkutay, veda töreninde biraraya gelen çalışma arkadaşlarına "ben biraz gelecekten konuşacağım" diyerek şu öğütlerde bulundu:
"Hürriyet'e ilk girdiğimde beni Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin basın toplantısına gönderdiler. 5 sayfa haber yazdım, ama sadece 5 satır girdi gazeteye. Hürriyet'te tam tamına 41 yıl 9 ay 24 gün hizmet verdim. Arkadaşlar, çok iyi bir müessesede çalışıyorsunuz. Buraya sahip çıkın."

Haberin Devamı

Hürriyet'in Cağaloğlu'ndaki binasına 27 Şubat 1968'de ilk adımı atarak gazeteciliğe başlayan Nezih Akkutay, spor muhabiri olarak görev başladı. Beş yıl boyunca sporda çok sayıda ses getiren habere imza atan Akkutay ve gazeteci eşi Beril Akkutay Almanya'da basılmaya başlayan Hürriyet gazetesine gönderildi. O dönemin Hürriyet'in genel müdürü olan Nezih Demirkent tarafından Frankfurt'a gönderilen Nezih Akkutay, tam 1 Temmuz 1973 günü yani 29. yaşgünü Hürriyet Almanya'da Yazı İşleri kadrosuna dahil oldu. Yazı İşleri Müdürü olan Kemal Şener'in görevden ayrılmasıyla 1982 yılı Şubat ayında Yazı İşleri Müdürlüğü görevine getirildi. 1984 yılında ise patron adına tam yetkili prokurist oldu. Hürriyet Gazetesi"nin Doğan Medya Grubu'na geçmesinden sonra görevine Yazı İşleri Müdürü olarak devem eden Akkutay, 2009 Kasım ayın da Doğan Medya İnternational Genel Müdür Danışmanı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!