32 yıllık dernek kullanıma kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

32 yıllık dernek kullanıma kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2010 15:01

DUISBURG'un Rheinhausen semtinde 32 yıldır faaliyet gösteren Rheinhausen Türk Kültür Ocağı, binanın içinde yangına karşı önleyici tedbirlerin yerinde olmadığı gerekçesiyle imar dairesi tarafından kullanıma kapatıldı.

Haberin Devamı

Kapatılmaya Duisburg Belediyesi Meclis Üyesi Rainer Grün, Duisburg Uyum Meclisi Üyesi Erol Kaya, Rheinhausen Türk Kültür Ocağı Derneği Başkanı Nasip Turhan, başkan yardımcısı Hulusi Güngör ve dernek yöneticileri ile üyeler tepki gösterdi.

Nasip Turhan, "Binadaki eksiklikler mevcut bunu kabul ediyoruz. Merdivenlerin yetersiz olduğunu da kabul ediyoruz. Vatandaşın can güvenliği bizim için de önemli olduğunu biliyoruz. Vatandaş için hizmet etmeye gayret gösteren bir teşkilat, can güvenliğini sağlaması gerekiyor. Ancak bunu abartılı bir şekilde, bizim varlığımızın suiistimal edildiği anlamda yansıtılması kabul edilir değil. Hızlı bir şekilde gerkekli önlemleri alarak yeniden hizmet vermek istiyoruz" dedi. Duisburg Belediye Meclis Üyesi Rainer Grün de, "Önümüzdeki Uyum Meclisi toplantısında konuyla ilgili önerge verip, kararın yasal olup olmadığını soracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!