30 yıl sonra başbakan açacak

Güncelleme Tarihi:

30 yıl sonra başbakan açacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2013 15:15

Dünyanın en büyük tarım, gıda ve bahçe ürünlerinin sergilendiği 78. Uluslararası Berlin Yeşil Hafta, Gıda Endüstrisi, Tarım ve Bahçecilik Fuarı, bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Haberin Devamı

Federal Şansölye Angela Merkel ile Alman Tarım Bakanı İlse Aigner (CSU), fuarın açılışını yapıp firmaları ziyaret ederek bilgi alacak. Fuarı, 30 yıl aradan sonra ilk kez bir başbakan ziyaret edecek. 27 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek fuara, 67 ülkeden bin 630 firma katılıyor.

6 TÜRK FİRMASI KATILIYOR

Hollanda’nın partner ülke olduğu fuarda Türkiye’den Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü 8.2, Tulum Gıda Sanayi Tic. LDT. ŞTİ. 1.2 ve Malatya Kültür 10.2 numaralı salonda yer alırken, Berlin’den Tugay Trockenfrüchte’nin sahibi Ali Uçbağlar 7C.2 numaralı salondaki standında karışık meyve ve kayısı döneri ile Malatya kayısısını tanıtacak. Ludwigsfelde’den Ottoman Şirketi’nin sahibi Ali İleri, fuarda ağırlıklı olarak Türkiye’de üretilen zeytin yağlı şampuan, bakım kremi gibi doğal kozmetik ürünleri, Osmanlı hamam kültürüne bağlı sabun, peştamal, havlu ve değişik meyve çaylarını 6.2 ve Türk kuruyemişini 45 yıldan beri Almanya’da tanıtan Regensburg’dan Sultans-Place 7.2B salonunda yerini alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!