3 metrelik kar

Güncelleme Tarihi:

3 metrelik kar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 13:09

İstanbul'da 1 cm'lik kar hayatı durdurdu. Peki oralar ne yapsın?

Haberin Devamı

Erzurum- Artvin karayolunun 43’üncü kilometresinde bulunan 2 bin 120 rakımlı Güzelyayla Geçidi’nde, tipi yüzünden ulaşım aksıyor. Rüzgârın dağlardan taşıdığı kar sebebiyle bölgede ulaşım sık sık kesilirken karayolları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Görüş uzaklığının 5 metrenin altına düştüğü geçitte onlarca kaza yapan araç iş makineleri tarafından açılan yolda çekiciler tarafından taşındı. Rüzgarın taşıdığı karın kapattığı yolda aralarında ambulans, cezaevi aracı, yolcu minibüslerinin bulunduğu onlarca araç mahsur kaldı. Tipinin kapattığı yolu açmak için çalışan karayollarına ait araç, yolda kalan bir kamyona arkadan çarptıktan sonra güçlükle durabildi. Bölge Trafik, Jandarma ve karayolları ekibinin yoğun çalışmaları sonucu zaman zaman yol açılırken, bekleyen araçlar kontrollü bir şekilde gönderildi.

Haberin Devamı

YOLCULAR 3 GÜNDÜR TERMİNALDE YATIYOR

Erzurum- Bingöl karayolunun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanması üzerine memleketlerine gitmek için yola çıkanlar 3 gündür Erzurum Otogarı’nda bekliyor. Bir çoğu üniversite öğrencisinden oluşan yolcular, "Sınavlarımız başladı ancak biz hala buradayız. Tipinin durmasını bekliyoruz. Terminalde yatıp kalkmak çok zor oluyor. Umarız bir an önce yol açılır" dedi.

Erzurum’un birçok köyüne tipi ve fırtına nedeniyle elektrik verilemiyor. Çat İlçesi’nin köylerine elektrik verebilmek için TEDAŞ ekipleri sabahın erken saatlerden itibaren çalışıyor.

3 METRE KAR VAR

Bölgede Bingöl, Muş, Ağrı, Erzurum-İspir istikametlerinde birçok noktaya çığ düştü. Yaklaşık 3 metreyi bulan karlı yollarda ekipler yolları açmak için yoğun çaba sarf etti. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çalışmaların ardından ulaşıma kapanan Erzurum - Artvin, Erzurum - Ağrı ve Karayazı - Muş yolu ulaşıma açıldı. Erzurum - Bingöl karayolunda ise çalışmalar sürdürülüyor.

YALOVA DA KAR ALTINDA

Yalova'da sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yalova'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Dağlık bölgelerde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken İl Özel İdaresi yetkililerinden edinilen bilgiye göre Armutlu'ya bağlı Hayriye, Altınova'ya bağlı Sermayecik ve Çiftlikköy'e bağlı Burhaniye köy yollarına ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarına ulaşmak için kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Diğer yandan Yalova'nın kaplıcalarıyla bilinen ilçesi Termal'e ulaşım ise güçlükle sağlanıyor. Birçok araç Termal'e ulaşımın sağlandığı Yenimahalle'den geri dönmek zorunda kalırken Yalova ve Termal arasında seyreden çok sayıda araç da maddi hasarlı trafik kazasına karıştı.

Öte yandan Yalova'da gece en düşük hava sıcaklığının yüksek kesimlerde eksi 3 derece, kent merkezinde ise sıfır derece olarak ölçüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı



450 YOLCU KURTARILDI

Kar nedeniyle kapanan yollarda mahsur kalan yolcular ekiplerin çalışması neticesinde kurtarılabildi. Erzurum’dan Bingöl’e ve Bingöl’den Erzurum yönüne giden 9 yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanması üzerine Bingöl’ün Karlıova ilçesinde mahsur kaldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 450 yolcuya Karlıova Kaymakamı Selim Çomak sahip çıktı. Yolculardan 300’ü Karlıova Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yatakhanesine, diğerleri de İlçe Jandarma Komutanlığı ile diğer kamu kurumlarına ait misafirhanelere yerleştirilerek geceyi buralarda geçirmeleri sağlandı. Yiyecek ihtiyaçları karşılanan yolcuları ziyaret eden Kaymakam Selim Çomak, "Yol açılıncaya kadar misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

Haberin Devamı

POSOF’TA BAHAR

Ardahan’ın Posof ilçesinde zemheri ayı olarak bilinen Ocak’ta bahar havasını aratmayan günler yaşanıyor. Çobanlar, ahırlardan çıkardıkları koyun sürülerini meralarda otlatıyor. 10 gün kadar önce yağan karın erimesi üzerine Posof’a 3 kilometre uzaklıkta Doğrular köyünde koyunlarını merada otlatan Vahdettin Doğru, "Eskiden Ocak ayında adam boyu kar olurdu. Şimdi iklim ve mevsimler değişti. Bizde hayvanlarımızı dışarıda otlatarak bu durumdan faydalanıyoruz."diye konuştu.

KÖYDEKİ HASTA KADIN ARAZİ ARACIYLA ALINDI

Iğdır’ın Tuzluca İlçesi’ne bağlı Osman Köy’de ateşli hastalığa yakalanan 32 yaşındaki evli ve 3 çocuk annesi Songül Beyter için ekipler alarma geçti. Özel İdareye ait kepçe, dozer ve greyder hasta kadının yaşadığı köy yolunu ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf etti. Uzun süren çabalar sonunda ekipler Osman Köy’e ulaştı. Ambulansın çıkamadığı köydeki kadın, özel idareye ait arazi aracıyla Gaziler Köyü Sağlık Ocağı’na götürüldü. Songül Beyter, buradan ambulansla alınarak Tuzluca Sağlık Merkezinde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Özel İdare ekipleri, Osman Köyü’ne komşu Sarıbulak Köyü’nün yolunu da ulaşıma açtı. Minibüslerde yolun açılmasını bekleyen vatandaşlar ekiplere teşekkür etti.

KALP HASTASINI ÖZEL İDARE EKİPLERİ HASTANEYE YETİŞTİRDİ

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nin Süphan Dağı eteklerindeki Kucak Köyü’nde, kalp ve solunum yetmezliği bulunan 47 yaşındaki Naime Gülalmaz’ı Özel İdare ekipleri kurtardı. Patnos’a 30 kilometre uzaklıktaki Kucak Köyü’nün yolu grayder ile açıldı ve arkadan gelen tam donanımlı ambulansa hasta bindirildi.

Yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonucu Patnos Devlet Hastanesi’ne getirilen Gülalmaz, "112 Acil’den yardım istedik. İki saat sonra evimizin önünde ambulansı ve yolu açmak için gelen ekibi görünce sevindik. Demek ki Devletimiz bizlere bakıyor ve bizleri yarı yolda bırakmıyor. Tüm görevlilere teşekkür ederim." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!