3 bin fakire kazlı ziyafet

Güncelleme Tarihi:

3 bin fakire kazlı ziyafet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 11:41

Ünlü Alman müzisyen Frank Zander, Berlin’de 3 bin evsiz ve yardıma muhtaçkişiye beş yıldızlı lüks otelde kaz kavurmalı Noel ziyafeti verdi. Davetlilerepolitikacı Cem Özdemir ve Heinz Buschkowsky, boks efsanesi Graciano Roccahigianive boksör Arthur Abraham gibi tanınmış isimler servis yaptı.

Haberin Devamı

Almanya'nın başkenti Berlin’de müzisyen Frank Zander’in yardıma muhtaç 3 bin insana, beş yıldızlı lüks otel Estrel’de verdiği Noel ziyafeti, duygulu görüntülere sahne oldu. Kaz kavurması knödel ve kırmızı lahanadan oluşan mönüyü yardıma muhtaç insanlara tanınmış simalar servis etti.

KAPIDA KARŞILADI

Ziyafette Yeşillerli politikacı Cem Özdemir, Berlin’in Neukölln Belediye Başkanı Heinz Buschkowsky, ünlü sunucu Thomas Koschwitz, gençlerin sevgilisi genç sanatçı Jeanette Biedermann, efsane boksör Graciano Rocchigiani ve boksör Arthur Abraham hizmet etti. Noel ziyafetine davet edilen evsiz barksızlar daha önce tespit edilerek, bileklerine band takıldı. Ziyafet günü beş adet çift katlı otobüs, kentin çeşitli semtlerinden davetlileri Estrel’e taşıdı. 70 yaşındaki Frank Zander, 3 bin davetliyi kapıda karşıladı. 200 gönüllü ve birçok ünlünün de destek verdiği etkinlikte 3 bin kaz bacağının yanısıra 6 bin Knödel, 680 kilo kırmızı lahana ve 250 litre sos tüketildi.

Sadece yemek ziyafetiyle de yetinilmedi. Sanatçı Zander, davetli tiryakilere sigara ve puro hediye etti. Çocuklara da Noel baba ve palyaçolar oyuncak dağıttı. Zander yemekten sonra 20 berber çağırıp isteyenlere saç ve sakal traşı yaptırdı. Cem Özdemir, sadece bir kez muhtaçlara yemek vermenin yeterli olmayacağını, siyasetin yoksulluğa çare bulması gerektiğini söyledi. Noel yemeği veren Zander, yaşadığı müddetçe bu ziyafeti tekrarlayacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!