3.3 milyon Türk, oyunu yurt dışında kullanacak

Güncelleme Tarihi:

3.3 milyon Türk, oyunu yurt dışında kullanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2023 11:39

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya, yurt dışında yaşayan yaklaşık 3.3 milyon vatandaşımızın 27 Nisan’dan 9 Mayıs’a kadar sandığa gidip oy kullanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI Demokratlar Birliği’nin (UID) Köln’deki iftar programına katılan Sırakaya, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini Hürriyet’e değerlendirdi: “Yurt dışındaki seçmen sayısı, Türkiye’deki en büyük beşinci seçim bölgesi olarak görebileceğimiz seçmen sayısına eşit. Bir önceki seçimlerde katılım yüzde 50.1’di. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde katılımın daha fazla olmasını arzu ediyoruz. Ve tabii ki 20 yıldır kendileri lehine çalışmalar yapan, aynı zamanda Türkiye ile ilgili olarak bugünkü dünyanın zorlu döneminde bu süreci itidalli bir şekilde yöneten, dış politikada, savunma sanayiinde, aynı zamanda karayolları, ulaşım, sağlık sektöründe olsun, devrim niteliğinde değişiklikler yapan Sayın Cumhurbaşkanımıza olan desteklerini artan oranda devam ettirmelerini özellikle beklediğimiz ifade etmek istiyorum. Öncelikle şunu söyleyebilirim, ‘Onlar konuşur AK Parti yapar. 2002 yılı itibariyle yurt dışındaki vatandaşlarımızın lehine yapılan tüm iyileştirmelerde AK Parti hükümetinin imzası var.

3.3 milyon Türk, oyunu yurt dışında kullanacak

İskender Güngör, Zafer Sırakaya

Haberin Devamı

YENİ DÜZENLEME OLACAK
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye ile olan aidiyet bilincinin geliştirme sürecinde olsun, neslimizin muhafazasıyla ilgili olsun sadece 2018 yılı itibari ile on tane kanun teklifini yasalaştırdık. İki tane düzenleme yaptık. Dolayısıyla yurt dışındaki vatandaşlarımızın lehine sürekli çalışan bir yapımız var. Önümüzdeki süreç içerisinde vatandaşlarımızın gündeminde 2-3 tane çok önemli konunun olduğunu biliyoruz. Bu konularla ilgili çalışmalarımızı bizzat tamamladık, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilindedir. Türkiye’nin şu andaki çıkarları ve dengeleri korunarak yurt dışındaki vatandaşlarımızla yine yapılabilecek çalışmaları ivedi bir şekilde, hızlı bir şekilde takip ettiğimizi söyleyebilirim. Eğer bir şekilde çalışmalarımızı sonuçlandıracak olursak, bunu seçim beyannamemizde kamuoyuyla paylaşacağız.”
Sırakaya, iftar yemeğinde davetlileri yaptığı konuşmada da sandık çağrısı yaptı: “Sandığa gidecek vatandaşlarımızın, şairin de ifade ettiği gibi; ‘Beden ölür, çürür. Cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar, haktan, hakikatten durun siz’ dediği gibi Anadolu lisanıyla hareket edeceğinize yürekten inanıyorum.”

3.3 milyon Türk, oyunu yurt dışında kullanacak
DEMOKRASİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
İftar programında konuşan ise şunları söyledi: “Sadece bu güzel havayı teneffüs edebilmek için Avustralya’dan, Fransa’dan, Hollanda’dan dünyanın her bir köşesinden bugünkü program için geldiniz. Dünyanın neresinde bir problem olsa oraya koşarak gidiyoruz ve oradaki kardeşlerimizin derdi ile hemhal oluyoruz. Ülkemizde ve dünyada benzerine az rastlanan, en sonuncusu 500 yıl önce yaşanan acı bir depremle karşı karşıya kaldık. Türkiye pandemi döneminde 150’den fazla ülkeye yardım göndermişti, bizim başımıza da felaket geldiğinde yüzden fazla ülke yardıma koştu. Yüzden fazla ülke bizzat deprem bölgesine gelerek arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. Önümüzde bir seçim var. 75 ülkede 5 bine yakın sandık kurulacak. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın sandıklara erişimini daha da kolaylaştırdık. Sizlerin buradan Türkiye’deki demokrasiye katkı açısından sandıklara gidip oy kullanmanızın çok büyük önemi var.”
3.3 milyon Türk, oyunu yurt dışında kullanacak
Oyuncu Ahmet Yenilmez’in, Türklerin, Anadolu’ya girişinden Çanakkale’ye kadar yaşadığı serencamı sunduğu tiyatro gösterisine salondakiler cep telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etti. Yenilmez’in program sonunda üç kez “Ya istiklal ya ölüm” sözleri büyük alkış aldı. Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) Köln’deki iftarına, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan, UID Genel Başkanı Köksal Kuş, AK Parti Berlin Temsilcisi Meryem Göka, UID’in ülke ve bölge başkanlarıyla birlikte dernek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
3.3 milyon Türk, oyunu yurt dışında kullanacak

3.3 milyon Türk, oyunu yurt dışında kullanacak

 

BAKMADAN GEÇME!