29 derecede dondurma keyfi

Güncelleme Tarihi:

29 derecede dondurma keyfi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 17:36

Almanya genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bazı bölgelerde 29 dereceye ulaştı. Sıcak havada dondurma satışlarında patlama yaşandı.

Haberin Devamı

Adeta yaz mevsiminin yaşandığı Almanya'da bugünlerde çocukların ve büyüklerin severek yediği, sıcak günlerin vazgeçilmezi dondurmanın da sezonu başladı. Sıcaktan bunalan ve serinlemek isteyenler soluğu dondurma satan kafeteryalarda alıyorlar. Yaz mevsimini aratmayan sıcaklar elbette en çok dondurmacıların yüzünü güldürüyor.

Köln'de kafeterya işleten Nejat Özdoğan da son günlerdeki dondurma satışlarından oldukça memnun. Satışların gözle görülür biçimde arttığını belirten Özdoğan, şunları söyledi: 'Satışlarımız en üst noktada diyebilirim. Özellikle meyveli dondurmalar çok satılıyor. Hava güzel olursa bizim de işimiz güzel oluyor. İşyerimiz Köln'ün turistik bir bölgesi olan Altstadt'da. Müşterilerimizin yaklaşık yüzde 40'ı sürekli bize gelen insanlar, geri kalanı ise turistler.'

Bugün devam edecek

Güneşli hava ülke genelinde bugün de devam edecek. Meteoroloji uzmanları, bugün hava sıcaklığının yine 29 dereceye kadar çıkacağını, özellikle Almanya'nın güney bölgelerinde yaz havasının hakim olacağını bildirdiler. Uzmanlar, yarın ise kuzey Almanya'da havanın açık olacağını, güneye doğru ise yer yer yağmur yağabileceğini duyurdular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!