250 hacı adayı uğunlandı

Güncelleme Tarihi:

250 hacı adayı uğunlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2010 16:25

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı 250 hacı adayından oluşan ilk kafile Düsseldorf Havaalanı'ndan kutsal topraklara uğurlandı.

Haberin Devamı

Mekke'ye doğru yola çıkan 250 hacı adayını uğurlamak için havaalanına gelen yakınları ile hacı adayları arasında duygulu anlar yaşandı. Hacı adaylarını uğurlayan Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. İlhami Ayrancı, “Sizler Allah'a kul, Hz. Peygamberin ümmeti olmanın şu anda en kutsal anını yaşıyorsunuz. Allah'ın misafirlerisiniz. Çok yüksek bir makama gidiyorsunuz” dedi. İlk kez hac görevini yerine getirmek üzere eşiyle birlikte Medine'ye giden Trabzonlu Hasan Doksanbir (47), “Birçok arkadaşımı hacca gönderdim. Giderken bu tarifi olmayan duyguyu anlatırlardı. Allah'ıma şükür olsun bu duyguyu ben de şu anda yaşıyorum ve çok mutluyum” diye duygularını dile getirdi. Bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere Almanya genelinden 10 Kasım'a kadar 21 kafileden oluşan toplam 5 bin hacı adayı kutsal topraklara gidecek.

HACI ADAYLARI BİLGİLENDİRİLDİ
MÜNİH DİTİM Merkez salonunda önceki gün düzenlenen toplantıda hacı adayları ile yakınları bilgilendirildi. Münih Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ali Ünal ve merkez camii imamı Metin Avcı, hacı adaylarına uymaları gereken kurallar konusunda bilgi verdi. Ataşe Ali Ünal, “Hac görevi öncelikle ruhsal olarak benimsenme, temizlenmedir. Tüm hacı adaylarımızın kendilerini buna hazır hissetmeleri gerekir” dedi. Bu yıl Münih Merkez Camiine (DİTİM) bağlı 90 cami dernek ve kuruluşu tarafından gerçekleştirilen organize sonucu 397 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. İlk kafile dün akşam saat 21.00’de kutsal topraklara uçacak. Münih ve çevresinden gidecek hacı adaylarına bu yıl 2 kafile başkanı ile 7 din görevlisi eşlik edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yurt dışı organizelerde 5 bini Almanya’dan, diğer beş bini ise öteki dış ülkelerden olmak üzere toplam 10 bin hacı adayı kutsal toprakları ziyaret edecek.

HDV İLE 959 HACI ADAYI GİDİYOR
HOLLANDA Diyanet Vakfı (HDV) ve Lahey Din Hizmetleri Müşavirliği kanalıyla kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının ilk kafilesi uçakla yola çıktı. HDV'nin ilk hacı adayı kafilesi önceki sabah Amsterdam Schiphol Havaalanı'ndan uğurlandı. Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Bülent Şenay, "Hacı adaylarımız, 7 Kasım'a kadar altı kafile halinde kutsal topraklara hareket edeceklerdir" dedi. Kendileri kanalıyla 959 kişinin Hac’ca gideceğini kaydeden Şenay, hacı adaylarına Deventer Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Kahraman'ın koordinatörlüğünde, 33 din görevlisinin rehberlik edeceğini bildirdi. Şenay, birinci grubun İstanbul aktarmalı direkt Medine’ye, diğer grupların ise Cidde'ye uçacaklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!