23 Nisan kutlandı

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2008 19:04

Danimarka'nın Ishoj şehrinde, Türkçe anadili öğretmeni Mustafa Kemal Demir tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı.

Haberin Devamı

Kutlamada en çok dikkatleri üzerine çeken kemanı ile çağdaş Türk kızı örneği sergileyen Gamze Sarıkaya oldu. İshoj şehrindeki kutlamaya Büyükelçi Mehmet Akat’ı temsilen İdari Ateşe Mehmet Yağmur Özdemir, İshoj Belediye başkan Yardımcısı Seyit Ahmet Özkan katıldılar.

Mehmet Yağmur Özdemir, Ulu Önder Atatürk’ün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramını çocuklara, 19 Mayıs bayramını da gençlere armağan ederek bu konuda Türkiye’yi dünyada tek ve ilk ülke konumuna getirdiğini söyledi. Mehmet Yağmur Özdemir, „Atatürk, iki bayramı gençlere ve çocuklara armağan etmiştir çünkü onları istikbalimizin teminatı olarak görmüştür' dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Seyit Ahmet Özkan da 23 Nisan’ı yurtdışında kutlamanın önemine değinen bir konuşma yaparak, tüm çocukların ve vatandaşlarımızın 23 Nisan bayramını kutladı.

Öğretmen Mustafa Kemal Demir konuşmasında „23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiç bir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün; diğer taraftan ' yarının büyükleri, geleceğin garantisi ' çocuklar için bir şenliktir.
'dedi.

Kutlamada’da, anadili eğitimene giden çocuklar, Ulu Önder Atatürk’ün izinde olduklarını okudukları şiirler, oynadıkları skeçler, söyledikleri şarkılar ve dansları ile gösterdiler. Perdede Atatürk’ün resimleri gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!