23 Nisan hazırlıkları şimdiden başladı

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan hazırlıkları şimdiden başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 10:32

Fürth kentinde faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelerek, 2024 yılında yapılacak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla ilgili kutlama programının detaylarını konuştular.

Haberin Devamı

FÜRTH Kültür Derneği’nde düzenlenen toplantıya, Nürnberg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş, Refet Avcı ve Aydın Kaval (DİTİB Fürth Derneği), Kaya Gögüs ve Funda Yılmaz (Fürth Kültür Derneği), Osman Tuygan (Bizim Ocak), Musa Yılmazer (Atatürkçüler Derneği), Mustafa Akgül (Türk Spor Kulübü), Osman Özgenç (Turnerschaft Spor Kulübü), Mehmet Emin (Batı Trakya Derneği), Hakan Öztürk (Avrupa Türk İslam Birliği Başkanı), Adurrahman Gümrükçü ve Ümit gümrükçü (Uluslararası Sanat ve Kültür Derneği) ve Melek Kaval (Fürth Entegrasyon ve Göç Danışma Kurulu Üyesi) katıldı. 23 Nisan hazırlık komitesi adına açıklama yapan DİTİB Fürth Başkanı Refet Avcı “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasını her yıl olduğu gibi önümüzdeki sene de görkemli şekilde yapacağız. 28 Nisan 2024 Pazar günü yapılacak kutlamada, şiirler okunacak, halk oyunları gösterileri, sürpriz yarışmalar ve hediyeler yer alacak. Diğer ulusların çocukları da bayram kutlamasında yer alarak kültürlerini sergileyecek. Tüm velilerimizin çocuklarıyla birlikte kutlamamıza iştirak etmelerini bekliyoruz” dedi.

23 Nisan hazırlıkları şimdiden başladı
Toplantı sonunda, 23 Nisan hazırlık Komitesi adına DİTİB Fürth Başkanı Refet Avcı tarafından, görev süresi önümüzdeki ay sona erecek Nürnberg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş’a, ‘çocukların okullarda daha başarılı olmalarına ve geleceğe güvenle bakan meslek sahibi gençler yetişmelerine yönelik çabaları, aynı zamanda derneklerin çalışmalarında manevi desteklerini esirgememesi nedeniyle’ plaket ve çiçek taktim edildi. Dr. Mune Savaş da “Vatandaşlarımızla en iyi şekilde iletişim sağlayarak görev yapmanın mutluluğunu yaşadım. 2024 yılında düzenlenecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasında olamayacağım için üzgünüm. Görev süresi içerisinde gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!