23 Nisan etkinlikleri tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan etkinlikleri tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 15:46

Bu yıl 90. yılı kutlanacak olan '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' şenliği iki Almanya'nın birleşmesinin sembolü olan 17 Haziran Caddesi üzerindeki ünlü Brandenburger Tor Kapısı önündeki kutlanacak.


ALMANYA’nın başkenti Berlin’de 24 ve 25 Nisan 2010 tarihlerinde kutlanacak "23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramı" çerçevesinde yapılacak etkinlikler basına tanıtıldı. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramı Çalışma Grubu tarafından düzenlenecek etkinlikler, tarihi Brandenburg Kapısı ile Zafer Anıtı arasında yapılacak. Berlin Eyaleti Başbakanı ve Belediye Başkanı Klaus Wowereit ile Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat’ın himayesinde yapılacak etkinlikler çerçevesinde, resim yarışması, belediye başkanlarının sembolik olarak çocuklara koltuk bırakma törenleri, engelli çocuklar için sportif yarışmalar, çocuk olimpiyatları, erkek ve kızlara yönelik futbol turnuvası ve çocuk maratonu düzenlenecek.
Haberin Devamı


Brandenburg Kapısı önünde ve Zafer Anıtı’nın yakınında kurulacak sahnelerde de değişik dans ve spor gösterileri sunulacak. Kutlamalar çerçevesinde tanınmış sanatçıların katılımının da sağlanacağı ifade edildi. Resim yarışmasının bu yılki konusunun "Susuz Dünya" olduğu, yarışmanın 1 Şubat'ta başlayacağı ve 25 Nisan'da sonra ereceği, yarışmayı kazananların 2 Mayıs'ta açıklanacağı kaydedildi. Berlin Belediye Sarayında 23 Nisan’da, kutlamalara destek olanların ve siyasetçilerin de katılacağı resepsiyon verilecek.


Kutlamalara iki gün boyunca yaklaşık 250 bin kişinin katılmasının beklendiği ifade edildi. Anfora Restoran'da düzenlenen tanıtım toplantısına Berlin Muavin Konsolosu Mert Doğan, Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşdamları Birliği (TDU) Başkanı Hüsnü Özkanlı, Berlin Futbol Federasyonu Başkanı Bernd Schulz, iş adamları ve bazı davetliler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!