2020’de kalifiye sıkıntısı olacak

Güncelleme Tarihi:

2020’de kalifiye sıkıntısı olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2012 12:28

Stuttgart Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı (İHK) yabancı işletmeler danışmanı Muhammed Karataş, Stuttgart’da 2020 yılına kadar kalifiye işçi sıkıntısı yaşanacağını söyledi. Karataş, “En az 240 bin kalifiye işçi eksiği olacak” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Baden Württemberg Eyaleti’nde altı yıldır devam eden ‘Yabancı İşletmeler Meslek Eğitimi Veriyor’ (ABBA) projesinin altıncı ve son semineri yapıldı. Proje kapsamında üç ay süren kurs sonunda, 30 yeni şirket ‘meslek eğitimi verebilir’ sertifikası aldı.

Sertifikaların dağıtım töreni Stuttgart Caritas Kilisesi toplantı salonunda yapıldı. Törene, Stuttgart Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı (İHK) yabancı şirketler danışmanı Muhammed Karataş, Stuttgart Başkonsolosluğu Muvain Konsolosu Sibel Şahin, semineri tamamlayan şirketlerin yöneticileri ve davetliler katıldı.

EĞİTİM VERİLMELİ
Altı yıldır devam eden seminerler sonunda 236 kişiye meslek eğitmeni sertifikası, 290 küçük işletme sahibi ve 210 şirkete de ‘meslek verebilir’ sertifikası verildiğini belirten İHK yabancı işletmeler danışmanı Muhammed Karataş, “2020 yılına kadar eyalette en az 240 bin kalifiye işçi eksiği olacak. Bu nedenle kalifiye işçi eksikliğini gidermek için de en doğru yapılması gereken, işletmelerin meslek eğitim vermesi, kendi işçisini yetiştirmesi” dedi.

Gargı Şirketi sahibi Salim Gargı, “İşletmemizin geleceğini garanti altına almak için eleman yetiştirme sertifikamızı aldık. Çok mutluyum. Gençlere tavsiyem, mutlaka meslek sahibi olmaları. Diploması olan genç, daha sonra bunun kıymetini anlayacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!