2016’dan sonra yeni model üretilmeyecek

Güncelleme Tarihi:

2016’dan sonra yeni model üretilmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 16:02

ALMANYA’nın Bochum kentindeki Opel tesislerinde 2016’dan sonra yeni model üretilmeyeceği açıklandı.

Haberin Devamı

Opel Bochum İşyeri İşçi Temsilciliği Başkanı Werner Einenkel, “Zafira” modeli üretiminin 2016 yılında sona ereceği ve yeni başka bir modelin üretilmeyeceğinin kesinlik kazandığını belirterek, bunun Bochum’daki fabrikanın tamamen kapatılacağı anlamına geldiğini söyledi.

Opel Bochum’da çalışan 3 bin işçinin umutlarının suya düştüğünü söyleyen Einenkel, Bugün Ruhr Kongresi Salonu’nda yapılacak olan toplantı sonrası kamuoyuna Opel’in Bochum tesislerinin geleceği ile ilgili açıklama yapılacağını söyleyerek durumun çok ciddi olduğunu vurguladı.

Opel Bochum tesislerinde yaklaşık 300 Türk kökenli çalışan bulunuyor. Amerikan otomobil devi General Motors’a ait olan Opel, ekonomik krizinde etkisiyle Avrupa pazarında ciddi anlamda kayıp yaşıyor.

Son 10 yılı hep zararla kapatan Opel bu yüzden üretimini de azalttı. Üretim ve satışlardaki azalma özellikle son aylarda Zafira modelinin yapıldığı Bochum tesislerinin kapatılmasını gündeme getirdi.

Şimdi tüm gözler bugün yapılacak toplantıya çevrildi. Bu toplantıdan çıkacak olan karar Opel’in Bochum tesisleri ile çalışanlarının geleceğini belirleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!