2008 seçim yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

2008 seçim yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 18:09

Almanya'da önümüzdeki yıl, Hessen, Hamburg ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde yerel seçimler yapılacak. Yedisi eyalet meclisi, 14'ü de belediye meclisi için toplam 21 Türk kökenli adayın yarıştığı seçimlerin tarihleri şöyle: Hessen ve Aşağı Saksonya'da 27 Ocak, Hamburg'da 24 Şubat 2008.

Haberin Devamı

Almanya'nın Türkler'in yoğun yaşadığı üç eyalette yapılacak seçimlerde, eyalet meclisi milletvekilliği için yedi, belediye meclisi içinse 14 Türk kökenli aday yarışıyor. 27 Ocak 2008'de hem Aşağı Saksonya hem de Hessen'de eyalet meclisi seçimleri yapılacak.

205 bin Türk'ün yaşadığı ve bunlardan yaklaşık 70 bininin seçme ve seçilme hakkına sahip olduğu Hessen Eyaleti'nde meclis seçimlerinde iki farklı partilerden iki Türk kökenli milletvekili yarışıyor. Frankfurt Belediye Meclisi üyesi olan Sosyal Demokrat Parti'li Turgut Yüksel, SPD listesinde 29. sıradan milletvekilliğine aday olurken, Yeşiller Partili Mürvet Öztürk de eyalet listesinde 9. sıradan aday oldu.

AYNI GÜNDE 2. SEÇİM

Hessen ile aynı gün sandıkbaşına giden Aşağı Saksonya Eyaleti'nde ise iki Türk kökenli milletvekili adayı yarışıyor. 60 bini seçme ve seçilme hakkına sahip 130 bin Türk'ün yaşadığı Aşağı Saksonya'da adaylarını belirleyen partiler, seçim kampanyalarını başlattı.

Yeşiller Partisi Filiz Polat'ı 7. sıradan aday gösterdi. Sosyal Demokrat Parti de, Alptekin Kırcı'ya aday listesinde 88. sıraya koydu. Siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları sürdüğü için önümüzdeki gün ve haftalarda, Türk kökenli aday sayısının artabileceği bildirildi. Aşağı Saksonya'da yaklaşık 7 milyon 996 bin seçmenin sandıkbaşına gitmesi bekleniyor.

İKİ SEÇİM BİRARADA

Hem eyalet hem de kent konumu nedeniyle Hamburg'da eyalet meclisinin yanı sıra, ilçe meclisi de, 24 Şubat 2008 tarihinde yapılacak seçimlerle yeniden belirlenecek. Yaklaşık 30 bini seçmen 62 bin Türk'ün yaşandığı Hamburg'daki eyalet meclisi için Sol Parti'den Mehmet Yıldız (6. sıra), Hıristiyan Demokrat Birliği Partisi CDU'dan Aygül Özkan 5. sıra ve aynı partiden David Erat (15. sıra) aday oldu.

SPD'li eyalet meclisi milletvekili Aydan Özoğuz, önümüzdeki seçimlerde Hamburg Belediye Meclisi'ne aday olurken, Yeşiller Partili eyalet meclisi milletvekili Nebahat Güçlü'nün adaylığı ise önümüzdeki ay kesinleşecek. Hamburg Belediye Meclisi için yapılacak seçimlerde ise, Sol Parti ve Sosyal Demokrat Parti'den toplam 14 aday yarışıyor.


HAMBURG BELEDİYE MECLİSİ ADAYLARI

Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerinin yapılacağı 24 Şubat 2008 tarihinde, aynı zamanda Hamburg sıra Belediye İlçe Meclisi üyeleri de belirlenecek. Belediye meclisine girmek için Sol Parti'den Nihat Baydili (Altona), Halil Yörenç, Üzeyir Arat, Uzun Bulut, Mülayim Hüseyin (Eimsbüttel), Ali Yardım (Harburg), Ali Yüce (Bergedorf), Rahmi Taşyapan ve Cemalettin Zeyrek (Wandsbek) aday olurken, Sosyal Demokrat Parti'den Aydan Özoğuz, Bayram İnan (Hamburg Mitte), Bülent Çiftlik Altona, Behçet Algan (Altona) ve Oğhan Karakaş (Altona) aday oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!