20 hint keneviri tarlası bulundu

Güncelleme Tarihi:

20 hint keneviri tarlası bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2010 15:42

İngiliz Polis Müdürleri Derneği tarafından hazırlanan uyuşturucu kaçakçılığı ve mücadele konulu raporda, hint keneviri yetiştirilmesi ve işlenmesinde atölye olarak kullanılan mekanlar arasında sanayi binaları, eski publar, sinemalar, gece kulüpleri, oteller, basmahane ve banka binalarının bulunduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

İngiliz basınının "Polis günde 20 hint keneviri fabrikası keşfediyor. Şimdi de uyuşturucu mu ihraç ediyoruz" başlığıyla duyurduğu haber, geniş yankı buldu. Ülke genelinde yapılan operasyonlarda her gün 20 hint keneviri tarlasının keşfedildiğini vurgulanan raporda, elde edilen rakamların 2004 ve 2007 yıllık ortalamasından 8 kat daha fazla olduğu ifade edildi.
Raporda ayrıca, hint keneviri yetiştiren uyuşturucu kaçakçılarının, sahte para, kara para aklama, insan kaçakçılığı, silah taşıma, tehdit, beyaz kadın ticareti, hırsızlık ve soygun gibi suçlara da karıştıklarına dikkat çekiliyor.


EN BÜYÜK HİNT KENEVİRİ TARLASI
Cambridgeshire'in Haddenham sanayi bölgesinde kenevir yetiştirilmesi ve işlenmesinde atölye olarak kullanılan mekanda, piyasa değeri 2.5 milyon sterlin olan 7.600 kök hint keneviri ele geçirildiğini belirten polis, bugüne kadar yapılan operasyonlarda keşfedilen en büyük hint keneviri tarlasının keşfedildiği kaydetti. Greater Manchester polisi, 2009.2010 yılları arasında 100 bin kişi başına 32, West Midland polisi 30, Avon ve Somerset polisini 25 hint keneviri tarlası ortaya çıkardı.

UYUŞTURUCU İHRACATI İÇİN PİYASA OLUŞTU
Uyuşturucuyla Mücadele Birimi Polis Müdürü Allan Gibson, elde edilen verilerin şaşırtıcı olmadığını ve büyük oranda hint keneviri yetiştiren İngiltere'de, uyuşturucu ihracatı için piyasa oluştuğu uyarısında bulundu. Gibson, uyuşturucuyla mücadelede diğer polis birimleriyle yürütülen daha iyi koordinasyon ve istihbarat paylaşımı sayesinde polisi müdahalesinin eskisinden daha güçlü olduğunu açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!