2 şampiyon

Güncelleme Tarihi:

2 şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 23:00

ÖSYM Başkanlığından, 2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarının açıklandı

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 Nisan 2012'de yapılan sınavın sonuçların saat 06.00 itibarıyla açıklandığı bildirildi.

“Sınava katılan 1 milyon 837 bin 737 adayın sınav sonucunu öğrenme taleplerini zamana yaymak amacıyla sonuçların açıklanması için saat 06.00 tercih edilmiştir” ifadelerine yer verilen açıklamada, adayların sınav sonuçlarını http://www.osym.gov.tr veya http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“2012-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava giren adayların soru kitapçıkları ile cevap kağıtları bugün saat 16.00'dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir.

700 BİN ÖĞRENCİ MATEMATİKTEN SIFIR ÇEKTİ

SÜRPRİZ İL

Tüm puan türlerine göre en başarılı iller Ankara, Burdur ve Karabük oldu. Sonuçlara göre, YGS-1'de, YGS-2'de ve YGS-6'de Ankara; YGS-3'te, YGS-4'te ve YGS-5'te Burdur Türkiye genelinde başarılı olarak birinci sırada yer aldı.

700 BİN ÖĞRENCİ MATEMATİKTEN SIFIR ÇEKTİ

1 milyon 837 bin öğrenciden 700 bini matematikten sıfır aldı.

50 BİN ÖĞRENCİ SIFIR PUAN ALDI

ÖSYM'den alınan bilgiye göre, sınava 1 milyon 895 bin 476 aday başvurdu, bu adaylardan 57 bin 742'si sınava girmedi. Sınavı geçerli sayılan aday sayısı 1 milyon 837 bin 344 olarak belirlenirken, 50 bin 805 adayın ise puanları 0,5'ten küçük olduğu için hesaplanmadı.

Ayrıca; sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara da http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ile erişebileceklerdir. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.

Haberin Devamı

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.”

Haberin Devamı

Açıklamada, 2012 LYS başvurularının 24-30 Nisan tarihlerinde yapılacağı da belirtildi.

İŞTE BİRİNCİLER

YGS sonuçlarına göre, Osmaniye TOBB Fen Lisesi'nden Sümeyye Nur Satin ile Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Abdullah Coşkun tüm puan türlerinde 500'e puan olarak birinci oldu.

Ankara Fen Lisesi'nden Fırat Özçelik YGS-1, YGS-2, YGS-6 puan türlerinde; İstanbul Kabataş Lisesi'nden Serdar Akkol YGS-3, YGS-4, YGS-5 puan türlerinde ikinci oldu.

YGS birincisi Konya'dan Abdullah Coşkun
Özel Nilüfer Fen Lisesi'nden Fatih Furkan Yılmaz YGS-1, YGS-2, YGS-4'de üçüncü oldu. YGS-3 ve YGS-5'te üçüncü Ankara Fen Lisesi'nden Fırat Özçelik, YGS-6 puan türünde ise üçüncü Amasya Macit Zeren Fen Lisesi'nden Melikşah Safa Üçok olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Dördüncü sırada yer alan öğrenciler ise YGS-1, YGS-2'de Amasya Macit Zeren Fen Lisesi'nden Melikşah Safa Üçok, YGS-3'de Özel Nilüfer Fen Lisesi'nden Fatih Furkan Yılmaz, YGS-4'de Ankara Fen Lisesi'nden Fırat Özçelik, YGS-5'de İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Rengim Aykan Öztürk ve YGS-6'da Özel Sakarya Işık Fen Lisesi'nden Şule İdacı oldu.

YGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ COŞKUN: TIP FAKÜLTESİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Konyalı şampiyon öğrenci Abdullah Coşkun, sınav sonuçlarının açıklandığı sabah saat 06.00’dan sonra dershane öğretmenlerinin telefonla arayıp YGS şampiyonu olduğu müjdesini söyledi. Bağ-Kur emeklisi Kamil ve ev hanımı Zehra Coşkun çiftinin 7 çocuğundan en küçüğü olan Abdullah Coşkun, yaklaşık 14 ay önce babasının beyin felci geçirdiğini ve evde tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Sınava hazırlandığı okuluyla aynı çatı altında yer alan dershanede yapılan basın toplantısına ağabeyi Ahmet Coşkun ile gelen Abdullah Coşkun, "Bu başarıdan dolayı Allah’a şükrediyorum. Aslında bu başarıyı tüm arkadaşlarım hak ediyordu. Allah bana nasip etti. Gerçekten bu başarı öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve arkadaşlarımızın çok yoğun bir çabanın ürünü. Başarımı aileme, okulumuza ve dershanemize armağan ediyorum" dedi.

'BAŞARIYI BEKLİYORDUK'

Sınıf olarak böyle bir başarıyı beklediklerini anlatan Abdullah Coşkun, "Ben değil ama sınıfımızdan birisi mutlaka birinci olacaktı. Buna inanıyorduk. Burada ben birinci oldum. Ama tüm arkadaşlarım bu başarıya adaydı" diye konuştu.

Haberin Devamı

'BİZE YOL GÖSTERDİLER VE BAŞARI GELDİ'

Sınava hazırlanırken ilginç bir sistem uygulamadıklarını belirten Abdullah Coşkun şunları söyledi:
"Herkes ne yaptıysa, biz de aynısını yaptık. Öğretmenlerimiz bu işi hakkıyla yapan insanlar. 15-20 yıllık tecrübeli insanlar. Bize yol ve yordam gösterdiler. Biz de uyguladık ve başarı geldi."

HEDEFİ TIP FAKÜLTESİ

Hedefinin tıp fakültesi olduğunu kaydeden Abdullah Coşkun, "Hangi üniversite olacağına karar vermedim ama Konya’da kalırsam Mevlana Üniversitesi’ni tercih edeceğim" dedi.

YGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ SATİN: SÜRPRİZ OLDU

YGS Birincisi Sümeyye Nur Satin
Osmaniye TOBB Fen Lisesi öğrencisi Sümeyye Nur Satin YGS'de tüm puan türlerinde 500 puan alarak, Konya'daki Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Abdullah Coşkun'la birlikte birinciliği paylaştı.

Ev hanımı bir anne ile memur bir babanın kızı olan Satin, ailesiyle Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ı makamında ziyareti sırasında, başarısını planlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Üç kardeşin en büyüğü olan Satin, böyle bir başarıyı beklemediğini, cevaplarından emin olmadığı soruların bulunması nedeniyle sonucun kendisi için sürpriz olduğunu belirtti.

Okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerinin yardımıyla bu başarıyı elde ettiğini ifade eden Satin, şunları kaydetti:
“Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu birinci aşamaydı ikinciye de çok çalışacağız inşallah. Tıp fakültesini düşünüyorum. Doktor olmak istiyorum. Aslında çok karışık duygular içerisindeyim. Heyecanlıyım, söyleyecek söz bulamıyorum. Sınav sonucuma evde baktım. Çok mutluyum.”

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde memur olan Baba Celal Satin ise “Çok sevinçliyim kızımla her zaman gurur duyuyorum” dedi.

Vali Cerrah da “Osmaniye'nin adını duyurduğun için tebrik ediyorum. İnşallah ikinci basamakta da aynı başarıyı kızımızdan bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!