2 milyon Euro’luk fon tartışması

Güncelleme Tarihi:

2 milyon Euro’luk fon tartışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2022 12:30

Almanya’da Federal Meclis Bütçe Komisyonu, Akdeniz’de mültecileri acil durumda kurtarmak için özel organizasyonları destekleme kararı aldı. Dernek statüsündeki ‘United4Rescue’ deniz kurtarma birliğine 2026 yılına kadar yılda 2 milyon Euro toplamda ise 8 milyon Euro fon sağlanmasına ilişkin karar kabul edildi.

Haberin Devamı

ANCAK, ‘United4Rescue’ derneğinin başkanlığını Federal Meclis Başkan Yardımcısı Yeşiller Partisi’nden Katrin Göring-Eckardt’ın hayat arkadaşının yaptığı ortaya çıktı. Bild gazetesinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Katrin Göring-Eckardt, iktidar ortaklarının koalisyon sözleşmesinde ‘insanların boğulmasına izin vermemek için yasal yükümlülük’ taahhüdünde bulunduğunu hatırlatırken, kendisinin bütçe komisyonunun bir üyesi olmadığını ve ‘karar sürecine katılmadığını’ vurguladı. Komisyon üyesi Yeşillerli bütçe politikası sözcüsü Sven-Christian Kindler de bütçe komisyonunun ‘United4Rescue’u finanse etme kararı için Göring-Eckardt ile hiçbir temasın olmadığını açıkladı. Aynı zamanda kilise siyasetiyle de ilgilenen Katrin Göring-Eckardt’ın, Almanya Protestan Kilisesi (EKD) üyesi olduğu ve hayat arkadaşı ilahiyatçı Thies Gündlach ile 2017 yılında burada tanıştığı kaydedildi. Gündlach’ın, 2019 yılında EKD Başkan Yardımcısı olarak ‘United4Rescue’ derneğini kurduğu ve derneğin, Hannover’deki EKD Genel Merkez binası içinde yer aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

CSU’LU SİYASETÇİLER ELEŞTİRDİ
Bild’in haberi üzerine ikili arasındaki bağlantıyı öğrenen CSU milletvekili Carsten Korber, gazeteye yaptığı açıklamada, “Bu, komisyondaki önergeyi önemli ölçüde farklı bir duruma sokuyor. Bu durum, koalisyonun taahhüdünü açıkça kayırmacılığa doğru kaydırmaktadır” dedi. Federal Meclis üyesi ve Bütçe Komisyonu Başkan Yardımcısı CSU’lu Wolfgang Stefinger de verdiği demeçte şunları söyledi: “Yeşiller Partisi Federal Meclis Başkan Yardımcısı’nın ortağının bu derneğin yönetim kurulunda yer alması ve derneğin Yeşiller liderliğindeki Dışişleri Bakanlığı tarafından cömertçe finanse edilmesi çok kötü bir tat bırakıyor.”

BAKMADAN GEÇME!