2 kez öldü, kalp masajıyla kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

2 kez öldü, kalp masajıyla kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2008 11:25

HER yaz mevsiminde onlarca kişinin boğularak can verdiği Karadeniz'in Kandıra İl?esi sahillerinde dün tam anlamıyla can pazarı yaşandı.

Haberin Devamı

Gelen ani dalganın a?ığa sürüklediği 48 yaşındaki Mehmet Kabalak'ı zodyakla devriye gezen kurtarma timleri denizden ?ekip aldı. Sahilde 2 kez duran kalbi yeniden ?ılıştırılan Mehmet Kabalak, daha sonra götürüldüğü Kandıra Devlet Hastanesi'nde tamemen iyileşerek taburcu edildi.

İstanbul'dan eşiyle birlikte Kandıra'nın Kumcağız bölgesine gelen ve buradaki plajda denize giren Mehmet Kabalak, Karadeniz'de sık görülen ani dalga ile birlikte a?ığa sürüklendi. Bir kişinin ?ırpındığını ve denızde batıp ?ıktığını gören zodyaklı kurtarma ekipleri, zamanında yetişerek Mehmet Kabalak'ı sudan ?ıkarıp sahile getirdi.

Burada kalbinin durduğu belirlenen Mehmet Kabalak, kalp masajı ve suni teneffüs yapılarak, oksijen verilerek hayata döndürüldü. Ancak Kabalak'ın ?alışan kalsbi bir süre sonra yeniden durdu. Çouğunluğu gönüllü olan kurtarma ekibindeki sağlık görevlileri zamanla yarışarak kalp mesajını tekrarladı ve duran kalbi yeniden ?alıştırdı.

Eşinin heyecan dolu ?ırpınışlarla izlediği bu ?abaların ardından Mehmet Kabalak Kandıra Devlet hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tıbbi müdahalelerle tamamen kendine gelen Mehmet Kabalak, daha sonra kendi istediğiyle taburcu edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!