18 milyon e-posta adresi çalındı

Güncelleme Tarihi:

18 milyon e-posta adresi çalındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 13:58

Almanya'da aylar önce milyonlarca e-posta adresinin şifreleriyle birlikte çalındığı ortaya çıkmıştı. Bu kez Savcılık, 18 milyon adresin şifreleriyle birlikte çalındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Almanya'da Verden Savcılığı perşembe günü, internette 18 milyon e-posta adresinin şifreleriyle birlikte çalındığının açıkladı. Savcılık, e-posta adreslerinin şu anda kullanıldığından şüphe edildiğini belirtti.

Verden Savcılık sözcüsü Lutz Gaebel, daha önce Spiegel dergisinin internet üzerinden yer verdiği haberi doğrulayarak, büyük internet sunucularının da aralarında bulunduğu e-posta adreslerinin çalındığını ifade etti.

Kimliği belirlenemeyen siber suçlular tarafından çalınan e-posta adresleriyle, sadece kişisel e-postalara erişimin sağlanmadığı aynı zamanda kullanıcıların aynı şifreyi kullanması durumunda internet üzerinden alışveriş de yapılabileceği belirtildi.

'Hackerların işini kolaylaştırmayın!'

Siber casusluk saldırılarının gündemden düşmediği bir dönemde internet kullanıcılarına yönelik uyarılar da birbiri ardına geliyor.

Savcılığın, çalınan e-posta adreslerine ait verilere nasıl ulaştığına dair ise bir açıklama yapılmadı, verilere tesadüfen ulaşıldığı belirtildi.

Verden Savcılığı, çalınan e-posta adreslerinin yeni açılmış ve aktif olarak kullanılan hesaplar olduğuna ve geçen yıl çalındığı anlaşılan e-posta adresleriyle bağlantılı olmadıkları üzerinde duruyor. Adreslerin, şu anda aktif olarak spam mail gönderimi için kullanıldığı belirtildi.

Almanya'da henüz bir kaç ay önce 16 milyon e-posta adresi çalındığı ortaya çıkarılmış, elde edilen veriler Almanya Federal Enformasyon Teknolojileri Güvenliği Dairesi BSI'ye verilmişti.

Yetkililer ocak ayında kamuyu bilgilendirmiş ve oluşturulan bir sitemle, kullanıcıların e-posta adreslerini kontrol edebilmeleri sağlanmıştı. BSI'nın, halihazırda e-postaları çalınan kişileri nasıl bilgilendirebileceklerine dair çalıştıkları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!