17 Yaş Altı Milli Takımı İngiltere’ye gitti

Güncelleme Tarihi:

17 Yaş Altı Milli Takımı İngiltere’ye gitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 16:37

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosu, St. Georges Park Turnuvası için İngiltere’ye gitti.

Haberin Devamı

Milli takım, turnuvadaki ilk maçında yarın Portekiz ile karşılaşacak. Saat 15.00’teki maç, Northampton Town FC Stadı’nda oynanacak. 17 Yaş Altı Milli Takımı Teknik Direktörü Hakan Tecimer, Türkiye ile birlikte İngiltere, Portekiz ve İtalya’nın katılacağı turnuvada oynayacakları 3 maçın kendileri için önemli bir deneyim olacağını belirterek, ”Bu maçlar, ekim ayında oynayacağımız 2013 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesinde en önemli hazırlığımız olacak. Böylesine iddialı ekipler karşısında gücümüzü görmek son derece önemli” diye konuştu.

Milli takım kadrosunda, nisan ayında UEFA Gelişim Turnuvasını kazanan 16 Yaş Altı Milli Takımı’ndan da oyuncular bulunduğunu belirten Tecimer, bu takımın Ocak 2012’den bu yana Ege Kupası’nda, UEFA Gelişim Turnuvası’nda, Viktor Bannikov Turnuvası’nda ve de Caspian Cup’ta oynayarak önemli tecrübeler elde ettiğini de belirtti. Hakan Tecimer yönetimindeki milli takımın aday kadrosunda bulunan 18 futbolcunun 5’i kariyerini Almanya’da sürdürüyor.

Türkiye’den çağrılan 13 futbolcunun 4’ü ise Fenerbahçe formasını giyiyor. Kadroda Bursaspor’dan Duhan Çağlar Akdağ ilk kez milli takıma çağrılmanın heyecanını yaşayacak. Milliler, 31 Ağustos Cuma günü İngiltere, 2 Eylül Pazar günü de İtalya ile karşılaşacak. Bu yıl 14’üncüsü yapılacak turnuvada daha önce Carlos Tevez, Wayne Rooney, Theo Walcott ve Daniel Sturridge gibi yıldızlar kendini gösterme şansı buldu. Teknik direktör Hakan Tecimer yönetimindeki 17 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosuna şu oyuncular bulunuyor:

Bertuğ Başdemir, Aziz Ceylan, İbrahim Serdar Aydın, Egemen Zengin (Fenerbahçe), Duhan Çağlar Akdağ, Oğulcan Çağlayan (Bursaspor), Hüseyin Altuğ Taş (Galatasaray), Melih Can Yağcı, Mahmuthan Samet Acar (Bucaspor), Ozan Papaker (Çaykur Rizespor), Muhammet Arı (Denizlispor), Mehmet Göktuğ Bakırbaş (Göztepe), İsmail Köse (Turgutluspor), Anıl Çapkın (Köln), Erdal Öztürk (Hoffenheim), Mete Çelik, Mert Öztürk (Stuttgart), Orkan Çınar (Wolfsburg).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!