13 milyon € kısıtlama

Güncelleme Tarihi:

13 milyon € kısıtlama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 22:06

Hollanda’da aşırı sağcı PVV’nin (Özgürlük Partisi) dışardan desteklediği VVD (Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi)-CDA (Hıristiyan Demokratlar) azınlık hükümetinin toplu taşımacılıkta yapmak istediği kısıtlamalar çerçevesinde başkent Amsterdam’da 26 sefer iptal edilecek.

Haberin Devamı

Toplu taşımacılıktaki 13 milyon Euro’luk kısıtlamanın başlangıç olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyesi Eric Wiebes, 20132017 arasında yılda 70 milyon Euro kısıtlama yapılacağını kaydetti. Ulaşımdan Sorumlu Encümen Üyesi Wiebes, 16 tramvay hattından 6’sının, 44 otobüs hattından da 20’sinin kaldırılacağını, gece seferlerinde azalmaya gidileceğini belirterek, metro yolcularının da daha sık aktarma yapmaları gerekebileceğini söyledi.

Kısıtlamaların gerekli olduğuna işaret eden Eric Wiebes, hükümetin planlarını ise aşırı bulduğunu belirtti. Azınlık hükümetinin koalisyon protokolünde, Amsterdam, Rotterdam ve Lahey belediyelerinin toplu taşımacılıkta yılda toplam 120 milyon Euro kısıtlama yapmaları öngörülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!