13 asker şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

13 asker şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 19:49

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğe, terör örgütü tarafından yapılan bir saldırıda 13 silahlı kuvvetler mensubunun şehit edildiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın konuya ilişkin basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğe, terör örgütü tarafından yapılan bir saldırıda 13 silahlı kuvvetler mensubunun şehit edildiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı’nın konuya ilişkin basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:
'Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğimize, 07 Ekim 2007 tarihinde terör örgütü tarafından yapılan bir saldırıda, 13 Silahlı Kuvvetler mensubu şehit edilmiştir.
Terör örgütü mensupları, yurt içerisinde operasyon birliklerimizle, yurt dışına kaçış noktalarında ise ateş destek vasıtalarıyla takip edilmektedir.
Terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde ortaya çıkan bu tablo, mücadele azmimizi ve kararlılığımızı daha da artırmıştır.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devletin ve milletin, teröre karşı her türlü fedakarlıkla büyük bir mücadele yürüten güvenlik kuvvetlerine, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm varlığıyla destek olmaya devam edeceğini bildirdi.
Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Şırnak’ta görev yapan bir birliğe terör örgütü tarafından yapılan saldırıda, 13 silahlı kuvvetler mensubunun şehit edilmesi nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a telgraf gönderdi.
Olaydan derin üzüntü duyduğunu belirten Erdoğan, telgrafında şunları kaydetti:
'Acımız ne kadar büyük olsa da Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik bu tür saldırılar, terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır.
Devletimiz ve milletimiz, teröre karşı her türlü fedakarlıkla büyük bir mücadele yürüten güvenlik kuvvetlerimize bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm varlığıyla destek olmaya devam edecektir.
Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim.'

GÜL BÜYÜKANIT'TAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 13 askerin şehit olması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı telefonla arayarak, olayla ilgili bilgi aldı ve başsağlığı dileklerini iletti. Gül, ayrıca yaptığı yazılı açıklamada, "Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiç bir güç duramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı mücadelesini, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ile her türlü şart altında yılmadan devam ettirecektir" dedi.

"HÜKÜMETİMİZE VE ORDUMUZA GÜVENİMİZ TAM"
TBMM Başkanı Köksal Toptan Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderdiği başsağlığı mesajında, devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan hain saldırıların asla amacına ulaşamayacağını belirterek, ''Hükümetimize ve kahraman ordumuza güvenimiz tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur'' ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Şırnak'taki çatışmada şehit olan biri astsubay 13 güvenlik görevlisinin kimliği belirlendi.
Küpeli Dağı bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada Astsubay Ahmet Sarıoğlu ile erler Bayram Güzel, Turgay Salgur, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçarı, Kasım Aksoy, A. Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fetullah Selçuk ve Mehmet Coşkun, şehit oldu.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!