122 yıllık derneğin yönetimine giren ilk Türk başkan!

Güncelleme Tarihi:

122 yıllık derneğin yönetimine giren ilk Türk başkan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2022 11:20

122 yıllık geçmişe sahip köklü kuruluş Londra Belediye Başkanları Derneği’nin son genel kurulunda Sabri Özaydın, derneğin yönetim kuruluna girmeyi başaran ilk Türk Belediye Başkanı oldu.

Haberin Devamı

1900 yılında kurulan Londra Belediye Başkanları Derneği’nde (London Mayors’ Association) Türkiye kökenli nüfusun yoğun bir şekilde yaşadığı Enfield bölgesinde iki kez üst üste belediye başkanlığı görevine seçilen Sabri Özaydın, bir ilke daha imza attı. Londra Belediye Başkanları Derneği Başkanı Steve Summers, derneğin 11 kişilik yönetimine ilk kez Müslüman ve Türkiye kökenli Sabri Özaydın’ı davet etti. Oy birliğiyle yönetime giren Özaydın, “Türkiye’deki belediyelerle yapıcı, eğitici olumlu ilişkiler kurulması açısından iyi bir köprü olabileceğimi düşünüyorum” dedi.

122 yıllık derneğin yönetimine giren ilk Türk başkan

122 yıllık derneğin yönetimine giren ilk Türk başkan
LONDRA’NIN 33 İLÇESİNİ KAPSIYOR
1950 yılında derneğe sadece merkez ilçe belediye başkanlarının yanı sıra ‘Büyük Londra’ denilen kentin tüm ilçe belediye başkan ve önceki başkanlarının da üye olmalarına karar verilmesiyle, dernek, tüm Londra’nın 33 ilçesini kapsamına aldı. Hem hükümete hem ticari camiaya yakınlığıyla bilinen dernek, muhafazakâr bir kuruluştu. Zamanla önemli bir siyasi ağırlığa sahip olan dernek hem ülke içinde hem de düzenli yurt dışı temaslarıyla Londra’yı uluslararası arenada temsil ve tanıtımıyla görevli. İşçi Partili belediye başkanlarının yönetime alınmamaları nedeniyle alternatif bir dernek kuruldu, ancak bu dernek istenen başarıyı yakalayamayınca rafa kaldırıldı. Ancak bu durum, İşçi Partili başkanların yönetime girme çabalarını durdurmadı. Sabri Özaydın, “Yönetim kuruluna oy birliğiyle seçilmem İşçi Partili başkanlarca yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirildi. Hem bir İşçi Partili başkan olarak hem de bir azınlık üyesi olmam benden sonra gelecekler için de ümit verici bir sonuç olarak görülüyor” dedi.
122 yıllık derneğin yönetimine giren ilk Türk başkan

BAKMADAN GEÇME!