1001 gece defilesi büyüledi

Güncelleme Tarihi:

1001 gece defilesi büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2007 19:00

Federal Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW) tarafından Dreieich'ta, dünyanın ikinci büyük kullanılmış otomobil merkezi olan BMW bayisinde düzenlenen defilede tasarımcı Yasemin Sönmez'in kreasyonları herkesi büyüledi.

Haberin Devamı

FEDERAL Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW) tarafından Dreieich kentinde bulunan dünyanın ikinci büyük kullanılmış otomobil merkezi olan BMW bayisinde düzenlenen gecede tasarımcı Yasemin Sönmez'in defilesi herkesi büyüledi. Offenbach kentinde, "1001 dikiş" tasarı ve terzi işletmesinin başarılı sahibi Yasemin Sönmez gecede "Önemli başarılara imza atmış başarılı iş kadını" olarak tanıtıldı.

İŞİMİ SEVİYORUM

Başarısı ve işi ile ilgili olarak soruları yanıtlayan Yasemin Sönmez, "Sevdiğim bir işi yapıyorum. Başarımın anahtarı bu. Başarı beni ve benimle beraber çalışanları korkutmuyor, aksine kamçılıyor. Benim için mutluluk kazandığım para değil, kişiye özel tasarladığım ve diktiğim elbiselerin insanlarda yarattığı mutlulukta. Tasarımlarımı kişiye özgü yapıyorum. Belirli bir tarz yerine, kişiye ve elbisenin giyileceği ortama göre tasarımlar yapıyorum. Bunun için bana gelenlerle öncelikle bir saat sohbet ederek kişisel beğenilerini, istek ve arzularını tespit ediyor, daha sonra fikrimi sunarak birlikte bir tarz yaratıyoruz" dedi.

ARKADAŞLARI MANKENLİK YAPTI

Gecenin sonunda ise Yasemin Sönmez'in koleksiyonundan oluşan bir defile sunuldu. Değişik tarzların yer aldığı defileye yedisi Türk toplam 16 manken destek verdi. Arkadaşları Yasemin'e destek vermek üzere defileye katılan Fulya Ercan, Şennur Yalçın, Özlem Mancuso, Nirvana Gerjikow, Hafize Demiral ve Canan Türkeri'nin şovları büyüledi. Yasemin Sönmez defileye destek veren müşterilerinden ve arkadaşlarından oluşan mankenlere teşekkür etti.

ÖDÜLLÜ TASARIMCI

Bir çocuk annesi Yasemin Sönmez geçtiğimiz yıl Hessen Eyaleti'nde yılın, "Başarılı yeni iş yeri kuranlar" ödülünü aldı. Yasemin aynı zamanda Avrupa Türk İş Adamları Derneği (ATİAD) tarafından başarılı girişimci ödülüne layık görüldü. Yasemin, Offenbach kentinde bulunan, '1001 naht' dikiş evinde iki gence meslek eğitim imkanı da sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!