1 Ekim’den itibaren İngiltere’de hepsi yasak!

Güncelleme Tarihi:

1 Ekim’den itibaren İngiltere’de hepsi yasak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 09:33

İngiltere’de tek kullanımlık plastik ürünler 1 Ekim’den itibaren yasaklanıyor. Restoranlar, paket yemek satışı yapan kebapçılar ve sandviççiler artık bu ürünleri kullanamayacak. Yeni kurallar sıkı bir şekilde denetlenecek.

Haberin Devamı

PLASTİK çatal, bıçak, tabak, kaşık, tepsi, kâse ve polistiren türü belirli plastik bardaklar yasaklanıyor. Hükümet, çöpte yıllarca kalan ya da nehirlere ve denize ulaşıp vahşi yaşama tehdit oluşturan plastik miktarını azaltmak için böyle bir karar aldı. Çevre, Gıda ve Kırsal İşler Bakanlığı, İngiltere’de bir kişinin her yıl ortalama 18 tek kullanımlık tabak ve 37 tek kullanımlık çatal, kaşık ve bıçak kullandığını açıkladı. İngiltere’de her yıl 2.7 milyar adet tek kullanımlık çatal, kaşık ve bıçak, 721 milyon da plastik tabak kullanılıyor ve bunların sadece yüzde 10’u geri dönüştürülüyor.

UYMAYANA PARA CEZASI
Denetçiler, işletmeleri ziyaret edebilecek, personelle konuşabilecek, alışveriş kayıtlarını görmek isteyebilecek ve kendileri alışveriş yaparak denetleme işlemini gerçekleştirebilecek. Kuralları ihlal eden işletmelere para cezası verilecek ve soruşturma masrafları da onlara ödetilecek. İngiliz hükümeti, plastik kamış, karıştırıcı ve kulak temizleme çubuklarını üç yıl önce yasaklamıştı. Islak mendiller, sigara filtreleri ve plastik şişe ürünleri de hükümetin ele almayı planladığı plastik ürünler arasında. Hükümet bunları ‘sorunlu plastik ürünler’ olarak tanımlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!