1.2 milyon Euro ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

1.2 milyon Euro ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2022 10:54

Ünlü futbolcu Jerome Boateng, eski kız arkadaşına şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında verilen karara yönelik yaptığı itirazdan da eli boş döndü. Temyiz davasının görüldüğü Münih Birinci Eyalet Mahkemesi, alınan kararı tazminat miktarını düşürerek onadı.

Haberin Devamı

YAPILAN duruşmada Mahkeme Başkanı Andreas Forstner, iki saldırı suçunun da kanıtlanmış olduğuna karar verdi. Mahkeme, Boateng’in 2018’de Karayipler’de tatil sırasında eski partnerini ve ikiz kızlarının annesini birkaç kez darp ettiğinden şüphe duyulmadığını belirtti. Ancak mahkeme, Boateng’in ilk yargılandığı döneme göre gelir durumunun düşmesini gerekçe göstererek cezada indirime gitti, günlük cezayı 30 bin Euro’dan 10 bin Euro’ya indirdi. Buna göre günlüğü 10 bin Euro olmak üzere 120 günlük para cezasına çaptırılan Boateng, toplamda 1.2 milyon Euro ceza ödeyecek. Yeni kararın onanması halinde Boateng’in sabıka kaydı da siciline işlenecek. Boateng ilk duruşmada ise günlüğü 30 bin Euro’dan 60 günlük ceza almış ve toplamda 1.8 milyon Euro ödemeye mahkûm edilmişti.

1.2 milyon Euro ödeyecek

2014’te Almanya Milli Takımı’yla Dünya Şampiyonluğu yaşayan ünlü futbolcu, temyiz süreci başlamadan önce mahkemenin uzlaşma teklifini reddetti. Bunu vicdani olarak kabul edemeyeceğini söyleyen Boateng, ayrıca tanıklık etmek de istemedi. Boateng’in avukatı, temyiz duruşmasının ilk gününde mahkemeye “Müvekkilim herhangi bir suçu reddediyor ancak konuyla ilgili başka bir yorum yapmayacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!