GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ
DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

Biraz uzanayım, dedim, serin yorganına suların
Dalıp gitmişim yemyeşil bir düşe
Geçiyorum ışık tarlaları arasından
Az ötede dalgın denizanneleri
Yanım yörem sarmış cümle mahlûkat
Su sakinleri
Ne, sordukları var
Ne, buyur ediyorlar
Daldıkça derine
Boyveriyor derinden o eski âhım
Soyunuyorum ne´m varsa
Donumu, dünümü
Diyorum, dalga olsun, tuz, balık, yosun
Aranıza alın beni
Denize yazılmak istiyorum!
Tam unutuyorum adımı
Soluk soluğa çarptım güneşe
Erdal ALOVA

AVARE’NİN ÖNERİSİ
Hayata Parantez: Latin Amerika
Pırıl Yay
Cinius Yayınları

Kitap, Pırıl Yay’ın 2007-2008’de yaptığı Latin Amerika gezisinde tuttuğu notlardan oluşuyor. Turistik rehber olma iddiası yok. Samimi bir yaklaşımla yolları ve yolculuğun getirdiği anları paylaşıyor. Kitap “Hangimiz normal hayat rutini içinde, işimizi, eşimizi, yükümlülüklerimizi, keyiflerimizi sorgulayıp, alternatif bir rota hayal etmiyoruz ki” sorusuyla başlıyor. Yay’ın hayalini kurduğu Latin Amerika serüveninin, 30. yaş hediyesine ve gerçeği dönüşmesini anlatıyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
MURAT DALKILIÇ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Sıla/İmza
Sony Müzik

Şarkıcı Murat Dalkılıç, seyahat etmeyi seviyor. Çocukluğunun geçtiği İzmir ve Kuşadası’nı sık sık ziyaret ediyor. İstanbul’da yaşamaktan hoşlanıyor. İlk fırsatta Kapadokya’yı görmek istiyor. Yurtdışında Amsterdam’ı güzel ve keyifli buluyor. Fransa ve İngiltere’ye gitmeyi seviyor. Hong Kong’u ilginç olarak tanımlıyor ve en kısa zamanda oraya seyahat etmek istiyor. Murat Dalkılıç, Avare okuyucularına Sıla’nın son albümü “İmza”yı öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM
FEHMİ ŞENOK BU KİTABI ÖNERİYOR

Viyana Kuşatması
John Stoye
Doğan Kitap

Sualtı fotoğrafçısı Fehmi Şenok, derinliklere yolculuk yapmayı ve faklı denizlere dalmayı seviyor. Yurtiçinde Bodrum ve Çeşme’yi insa nlarının rahatlığından ve kültürel yaşamından dolayı beğeniyor. Akdeniz ve Ege kıyılarının birleşim noktasındaki Datça’nın denizi hoşuna gidiyor. Bir türlü fırsat bulamadığı Kazdağları’nı en kısa zamanda görmek istiyor. Yurtdışında, denizini sevdiği için ABD’ye gidiyor. Öğrenim gördüğü Londra’ya farklı bir hayranlık duyuyor. Fransa’nın her şeyini ve her yerini sevdiğini belirtiyor. İlk fırsatta Alaska ve Güney Afrika’ya gitmek istiyor. Fehmi Şenok, Avare okuyucularına John Stoye’nin “Viyana Kuşatması” kitabını öneriyor.
False