Atılgan’dan Düzenli Spor Uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Atılgan’dan Düzenli Spor Uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 10:55

BATMAN’DA TANINMIŞ VÜCUT GELİŞTİRME ANTRENÖRLERİNDEN MURAT ATILGAN, DÜZENLİ SPOR YAPMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.

Batman’da tanınmış vücut geliştirme antrenörlerinden Murat Atılgan, düzenli spor yapmanın önemine dikkat çekti.
Ekranlarda, vatandaşları bitki-baharat içerek zayıflanabileceğini belirtenlere bir tepki de vücut geliştirme antrenörü Atılgan’dan geldi. Atılgan, ot ve bitki içerek zayıflamanın mümkün olmadığını söyledi. Kilo vermenin kaloriyle bağlantılı olduğunu aktaran Atılgan, "Bütün organlarımızın çalışmasını sağlayan enerjiye kalori diyoruz. Nasıl bir arabanın enerji deposu yakıt ise, insanın enerji yükü kaloriye bağlıdır. Kalori ihtiyacı kişinin kilosuna, yaşına, cinsiyetine, sağlık durumuna ve metabolizma hızına göre farklılık gösterir. Örneğin 60 kiloluk bir insanın hiç hareket etmeden tam dinlenme halinde ortalama 2 bin kaloriye ihtiyaç duyarken fazla ağır olmayan bir işte çalışıyorsa 3 bin 500 kaloriye, ağır bir işte çalışıyorsa bu ihtiyaç 7 bin kaloriye kadar çıkabilmektedir. Ortalama 1 kilo vermek için yaklaşık 7-8 bin kalori yakmak gerekir. 15 gün boyunca bin kalori daha az alırsak yaklaşık 2 kilo veririz. Kalori yakmanın en iyi yolu da düzenli spor ve ağırlık çalışmasıyla olur” dedi.
Kalori yakma açısından en iyi yönteminin spor yolundan geçtiğine vurgu yapan Atılgan, baharat-bitki kürleriyle zayıflamanın mümkün olmadığına da dikkat çekerek şöyle konuştu:
"Biz üyelerimizin kilosuna yaşına ve amacına göre beslenme ve çalışma programları hazırlayarak sağlıklı bir şekilde forma girmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Baharat kürleriyle ya da bitkisel yollarla zayıflamanın mümkün olmadığını belirtelim. Spor yapmadan oturduğunuz yerde televizyonlarda bilimsellikten uzak yöntemlerle hazırlanmış baharat-bitki kürleriyle zayıflayamaz, aksine sağlığınızla oynarsınız. Sağlığınızla oynamayın, spor salonlarına gidemiyorsanız düzenli yürüyüş yapın ve su içmeyi ihmal etmeyin. Spor yaşam tarzınız olmalı, günde en az 1 saatinizi düzenli spora ayırmalısınız. Dünyada kullanılan sistem spor, bunun dışında alternatif yöntem yok."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!