Atatürk Evi Müzesi'ne ilgi büyük

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Evi Müzesine ilgi büyük
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 15:12

Atatürk Evi Müzesi'ne ilgi büyük

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Atatürk Evi Müzesi, Ata'nın aramızdan ayrılışının 79'uncu yıl dönümü nedeniyle son yıllara göre daha fazla ilgi gördü.

Işıklar Caddesi'ndeki Atatürk Evi Müzesi, Ata'nın ölüm yıl dönümü 10 Kasım nedeniyle yoğun saatler yaşıyor. Çok sayıda öğrencinin yanı sıra Antalyalılar, Atatürk'ün Antalya'ya gelişinde kaldığı ve şahsi eşyalarının yer aldığı müzeye büyük ilgi gösterdi. Müze yetkilileri, bu yıl daha çok kişinin ziyarette bulunduğunu kaydetti. Müzeyi gezenler duygusal anlar yaşarken, birçok kişi anı defterine düşüncelerini yazdı.

ATATÜRK EVİ BİLGİLERİ

Cumhuriyetin ilk yıllarında valiliğe ait olan ve Antalya'yı ziyaretlerinde Atatürk'e tahsis edilmiş olan köşk, Atatürk Müzesi yapılmak ve onun anılarını yaşatmak üzere 1984 yılında Kültür Bakanlığı'na tahsis edildi. Dikdörtgen planlı, iki katlı, iki cepheli, üzeri kiremit örtülü kırma çatılı taş-tuğla duvarlı olan bina 1986 yılından beri Atatürk Evi ve Müzesi olarak hizmet veriyor. Müzenin alt katında Atatürk'ün Antalya'ya gelişleri ile ilgili gazete kupürleri ve resimlerin yer aldığı resim sergisi, Atatürk ve Antalya isimli Atatürk'ün Antalya'yı ziyaretlerini konu alan belgeselin izlenebileceği barkovizyon odası, büro ile girişteki holde yemek odası yer alıyor. Üst katta ise yatak odası, iki adet çalışma odası ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan günümüze kadar basılan madeni ve kağıt paralar ile pullar ve hatıra paraların sergilendiği ayrı bir bölüm daha bulunuyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!