ASYA Pasifik Müşavirleri Şanlıurfa'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

ASYA Pasifik Müşavirleri Şanlıurfada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 11:06

ASYA Pasifik Müşavirleri Şanlıurfa'da buluştu

Haberin Devamı

ŞANLIURFA,(DHA)- ŞANLIURFA'da Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından  düzenlenen 'Asya Pasifik Müşavirleri Buluşması'nda 30 ülkenin ticari müşavirleri karşılıklı yatırım potansiyellerini değerlendirdi.
Bir otelde gerçekleştirilen 'Asya Pasifik Müşavirleri Buluşması' toplantısına; Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Zeki Güvercin, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği adına Koordinatör Yunus Çolak, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy,  Bangladeş Konsolosu Muhammed Monir İslam, Azerbaycan Ticari Ateşesi Ramiz Hacızade, Endonezya Konsolosu Herry Sudradjat, Afganistan Ticari Ateşesi Hasibullah Akbari,  İran Ticaret Müsteşarı Hamid Zadboom, Japonya Ticaret Müşaviri Shinji Morinaga, Japonya Yatırım Ajansı (JETRO) Temsilcisi Yasuyuki Murahashi, Kazakistan Ticari Ateşesi Ayan Kolbay, Malezya Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (MATRADE) Temsilcisi Idzham Bin Abdul Hamid, Kore Ticaret Müşaviri Myungseop Lee, Moğolistan Ticari Ateşesi Khosbayar Galsandondog, Özbekistan Ticari Ateşesi Ulugbek Azamov, Pakistan Ticari Ateşesi Tahir Mahmood, Tacikistan Ticari Ateşesi Murodbek Aslamov, Tayvan Ticari Ateşesi Juan Pai Fan, Tayvan Yatırım Ajansı Sorumlusu Ayşin Poyraz, Tayland Ticari Ateşesi Niwat Hansaward, Vietnam Ticari Ateşesi Thi May Nguyen programda yer aldı. Toplantının MÜSİAD tarafından gerçekleştirildiğini belirten MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, "Karşılıklı iş birliklerinin bereketine inanıyoruz, Bu vesileyle sizlerle birlikte iş insanlarımızı iş yapmaya, birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Buluşmanın Şanlıurfa'ya, bölgeye ve ülkemize hayırlı olmasını ümit ediyorum" dedi. TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ise sahip olduğu genç nüfusu ve 16 yıldır istikrarlı yönetimi sayesinde Türkiye'nin dünyada yeni bir çekim merkezi haline geldiğini söyledi.
Organizasyona ev sahipliği yapan MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut ise 30 ülkenin ticari müşavirlerini ve konsoloslarını şehirde ağırlamanın memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi:
"Bizler aynı dünyanın insanları olarak aramızdaki işbirliğini kuvvetlendirmek zorundayız. Yaşanan krizler hep göstermiştir ki daha fazla üretmek, birbirimizle daha fazla ticaret ve yatırım yapmak zorundayız. Sadece bugünü veya yarını değil, en az 50 yıl sonrasını da görmeliyiz. Ortak geleceğimiz için birbirimize daha fazla entegre olmamız gerekiyor. Bu tür birlikteliklerin kurulması için bu tür toplantı ve buluşmalar bizlere önemli fırsatlar vermektedir. Program çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerin, görüşmelerin ülkelerimiz ve tüm dünya için hayırlı sonuçlar vermesini niyaz ediyorum."
Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından katılım sağlayan ticaret müşavirleri sunum yaparak temsil ettikleri ülkelerin yatırım fırsatlarını, iş ve ticaret hayatlarını anlatıp, yatırımcı iş adamlarına sunulan destekleri ifade etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!