Astsubay olacaktı, TTK'da işçi oldu

Güncelleme Tarihi:

Astsubay olacaktı, TTKda işçi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 13:43

Astsubay olacaktı, TTK'da işçi oldu

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK,(DHA)- KARA Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda baskılar sonunda 1'inci sınıfı tekrar etmek zorunda kalan, ardından 'Kronik kazanmış uyum bozukluğu' teşhisi konularak okul ile ilişiği kesilen Zonguldaklı 23 yaşındaki Yasin Karakoca, şimdi Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) işçi olarak çalışıyor.
20013'de Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü’nden mezun olduktan sonra Balıkesir'deki Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu'nu kazanan Yasin Karakoca, ilk yılından itibaren çeşitli baskılara maruz kaldı. Okulu bırakması için her türlü baskının yapıldığını söyleyen Karakoca, şöyle konuştu:
"En küçük olayda disiplin kuruluna gidiyorduk. 'Botun boyalı değil' diyorlardı, ceza alıyordum. Askeri disiplin içerisindesiniz, astsubay olacaksınız. Botun boyasız olması mümkün mü? O kadar çok yıldırma politikası vardı ki sanki ellerinde bir liste var ve bu kişilerin astsubay olması istenmiyordu. Benim gibi birçok arkadaşım okulu ya bıraktı ya da bir şekilde atıldı. İlk intibak eğitiminde komutan sanki bizi tanıyormuş gibi 'Sizi asker yapmayacağım' gibi sözler söyledi. Bir şeylerin döndüğünü anlıyorduk ama isim koyamıyorduk. Bu baskılar yüzünden 1'inci sınıfı tekrar etmek zorunda kaldım. İkinci yılımda 1'inci sınıfı bitirdim. Sınıfı geçince her yıl sonunda girdiğimiz periyodik muayenede bana çürük raporu verdiler. Bölük komutanının arkadaşı olduğunu öğrendiğim doktor bana, 'Kronik uyum bozukluğu' teşhisi koydu. Babama rapora itiraz edip okula dönmem halinde atılacağım ve tazminat ödemek zorunda kalacağım söylendi. Bu rapor doğrultusunda okulla ilişiğim kesildi."
Karakoca, TSK'nın bir mensubu olma hayaliyle girdiği Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan haksız şekilde atılınca 2 ay evden çıkamadığını, bir keresinde evin çatısına çıkarak intiharı düşündüğünü söyledi. Sonra ailesini düşünüp vazgeçtiğini söyleyen Karakoca, 2015'te KPSS'ye girerek TTK'da yer üstü işçisi olarak çalışmaya başladığını anlattı. Karakoca, "Allah korkum ve ailemi düşünmesem intihar edebilirdim. Ailemin çok desteğini gördüm. Kaybettiğimiz itibarımızın bize iade edilmesini istiyorum. Canımızı vatan uğruna vermek için o okulu okumak istiyorduk ama izin vermediler. Tekrar okula alınarak çok sevdiğim askerlik mesleğini icra etmek istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!