Arvasi Hazretleri Keçiören'de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Arvasi Hazretleri Keçiörende anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 11:26

Arvasi Hazretleri Keçiören'de anıldı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- BÜYÜK İslam Alimi Abdülhakim Arvasi vefatının 73'üncü yıldönümünde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katıldığı bir programla anıldı.

Arvasi Hazretlerinin Bağlum'daki mezarı başında edilen duaların ardından Bağlum Merkez Camii Konferansı'nda düzenlenen bir anma programı düzenlendi. Programa Başkan Mustafa Ak'ın yanı sıra Pursaklar Kaymakamı ve Keçiören Kaymakamı Vekili İhsan Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan ve Arvasi'nin torunu Prof.Dr. Ahmet Hikmet Üçışık da katıldı. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunarak başlayan program, Arvasi'yi anlatan bir sinevizyon gösterisiyle devam etti.

MANEVİ DESTEĞİNİ HİSSEDİYORUZ

Büyük üstad Arvasi'yi anma programlarını 3 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiklerini belirten Mustafa Ak, “Bu programı Arvasi Hazretlerini genç nesillere doğru anlatmak, anlamak ve Bağlum'da defnolduğunu duyurmak için her yıl geleneksel hale getirdik. İnsanlar doğar, yaşar ve ölür. Sonunda bir avuç toprak nasip olur insana. O bir avuç toprağın Bağlum'da bulunmasından büyük bir onur duyuyoruz. Yaptığımız her işte kendisinin manevi desteğini arkamızda hissediyoruzö diye konuştu. İhsan Kara ise, Arvasi defnedildiği için Keçiören Bağlum'un çok güzel ve kısmetli bir yer olduğunu ifade ederek, “Bu tesadüf olamaz. Keçiören ve Bağlum çok şanslıdır" dedi.

BÜTÜN HAYATINI İLİM ÖĞRENEREK GEÇİRDİ

'Tasavvufun ilk şartlarından birisi; Cenab-ı Hakk'ın karşısında bütün mahlukatın hiç olduğunu bilmektir' diyen Prof. Dr. Ahmet Hikmet Üçışık da, Arvasi'nin bu şart doğrultusunda yaşadığını vurgulaDI. Üçışık, "Bütün hayatını ilim öğrenerek geçirmiştir. Arvasi kimseyi kendisine halef veya vekil tayin etmemiştir. Maalesef rahmetli ile ilgili gerçeği yansıtmayan bir sürü bilgi dolaşıyor. Ülkenin işgali esnasında İstanbul ve Anadolu'nun düşmandan temizlenmesinde yardımcı olmuştur. Abdülhakim Arvasi Hazretleri, soyadı kanunu ile Üçışık soyadını almıştır" mesajını verdi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Arvasi'nin torunu Üçışık'a dua tablosu takdim etti. Anma programının katılımcılarına Keçiören Belediyesi tarafından Esseyid Abdülhakim Arvasi Hal Tecrümesi kitabı hediye edildi, ayrıca kavurma, pilav ve ayran ikramedildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!